2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töltsük meg virágokkal a balkonládát!

Ki mondta, hogy kertészkedni csak kertben lehet? Az ablakba és a teraszra is lehet csodaszép virágokat ültetni. Kísérletezzünk bátran és tervezzük meg, mi kerüljön a balkonládákba! Most megmutatjuk, hogyan hozhatjuk ki a maximumot zöldellő birodalmunkból. 

  • Az első és a legfontosabb lépés, hogy vegyük elő a virágládákat, és alaposan mossuk le, szárítsuk ki a napon. Legyen nyílás a láda alján a víz elvezetéséhez, legyen tartása, hogy később ne deformálódjon a föld és a virágok súlyától.
  • Vásároljunk virágföldet, mert sokkal szebbek lesznek a növényeink, ha tápdús, laza talajba ültetjük. Kevés homokot is keverhetünk hozzá.
  • A virágok kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen fekvésű az erkély, terasz, vagy ablak. Ha tűző, perzselő napra számíthatunk a délutáni órákban, akkor olyan virágot ültessünk, amely ezt jól bírja. Ilyen a jól bevált muskátli.
  • Ültessünk a ládákba örökzöldet vagy egynyári, levelével díszítő növényt egynyári vagy évelő virággal társítva.  
A verbéna egész nyáron virágzik Fotó:Pixabay
  • Válogassunk össze egymással harmonizáló vagy kontrasztot alkotó színeket. Vannak társítások, amelyek mindig jól mutatnak: a hagyományos piros-fehér, a lila-sárga, a narancs-kék, a pink-lila, de nagyon mutatósak az azonos színű beültetések is.
  • Lehetőleg olyan növényeket válasszunk, amelyek egész nyáron virágoznak. Ilyen a petúnia vagy a futó verbéna is, amely megfelelő gondozás mellett augusztus végéig szép lesz. Tervezhetjük úgy is a ládákat, hogy egy vagy több örökzöld mellett mindig az idénynek megfelelő, éppen virágzó növény díszítsen. Kora tavasszal az árvácska, később egy egész nyáron virágzó növény, ősszel pedig a nyári virágokat felválthatja az erica.
Neked ajánljuk
Fertőtlenítőszerek házilag Egy belga startup mindenkiből gazdát varázsol Már idén emberi életet menthetnek disznóvesék Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: viragok-kertek.blog.hu
Vissza
Hírfolyam