2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kávézaccból egy dolgot biztosan megjósolhatunk: érdemes megmenteni a kukától

A különleges aromák kinyerése után visszamaradó mélybarna őrlemény igazi csodaszer, ami a konyhától a kertig jó szolgálatot tehet nekünk.

Egy-két legenda kering ugyan a kávézacc hasznosságáról, de csak kevesen tudják, mennyi mindenre lehet használni magát a kávéport és a zaccot. A házipatika.com a Green Cup Coffe alapján összegyűjtött néhány okot arra, miért ne végezze a zacc a szemétben:

  • Használhatjuk a hűtőszekrény szagának semlegesítése. A frissen őrölt kávé illata csodálatos, de maga az őrlemény másra is hasznos. Kevesen tudják, de magába szív minden más szagot a környezetében.
  • Kiválóan alkalmas növények trágyázására. A virágföldhöz adagoljunk egy-két evőkanál őrölt kávét, így további hasznos tápanyagokat juttatunk a talajba.
  • Folttisztításra is használhatjuk. Ha valaki leeszi vagy leönti a fehér ingét, egy kis kávézaccal és langyos vízzel csodákat lehet művelni, csak dörzsöljünk bátran!
  • A grillsütő tisztításához is bevethetjük. Szivaccsal felitatva remek súrolószer a kávézacc is, de arra figyeljünk, hogy a megtisztítani kívánt felületet ne nedvesítsük be!
  • Dugulásmentes lefolyó. A mosogatás miatt gyakran elduguló konyhai lefolyó tisztításának legolcsóbb módja, ha a kávézaccot egyszerűen beleöntjük a lefolyóba. A szemcsék nem akadnak fenn, ráadásul magukkal viszik a letapadt szennyeződéseket is.
Fotó: www.needpix.com

A házipatika.com cikke további tanácsokkal is szolgál, például a kávézaccal kapcsolatos szépségtitkokról. A kávézáshoz kapcsolódó hulladékok és melléktermékek nem csak a háztartásban juthatnak rendhagyó szerephez: a dizájnerek is megtalálják a módját, hogy eltérítsék őket a hulladéklerakóktól.

Neked ajánljuk
Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Már idén emberi életet menthetnek disznóvesék Így készíthetünk pot-pourrit házilag Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam