2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ökotudatos inspirációk – álomszép lakásbelsők

Az év nagy trendje a neutrális, letisztult színekkel dolgozó népi kultúra újrafogalmazása. A puritán-minimalista divat pedig a belső terekben is hódít, ami nagyszerű hír minden ökotudatos otthonépítőnek. Mutatjuk a legszebb  hulladékmentes megoldásokat és újrahasznosítási ötleteket!

Valljuk be, a hiperdizájnos otthonokról nem a hulladékmentesség és a környezettudatosság az, ami elsőként eszünkbe jut. A rengeteg műanyagalapú díszítőelem, az egyszer használatos tárolódobozok, a túlcsomagolt apróságok rajongóinak van néhány nagyon is trendi és szemrevaló megoldásunk, amivel egy kicsit zöldíthetünk az otthonunkon anélkül, hogy bármilyen esztétikai elvet fel kellene adnunk.

Újrahasznosítás dizájnosan

Adjunk új életet a használt faládáknak! Egy alapos tisztítás és újrafestés után remek tárolórendszert építhetünk belőlük. Használjuk újra a megunt képkereteket is, még kép se szükséges hozzá, hogy vidám dekorációt alkossunk a falra.

Fotó: shutterstock.com

Növénytárolás másképp

A használt fadobozokat akár növénytartóként is újrahasznosíthatjuk, a műanyag palackoknak és alumíniumdobozoknak pedig új életet adhatunk, ha ültetünk beléjük pár levágott hajtást!

Fotó: shutterstock.com

Természetes faldekor

Igazán dizájnos hálószobát alakíthatunk ki egy fakeret, pár méter zsinór, na meg egy kis borostyán vagy más futónövény segítségével.

Fotó: shutterstock.com

A makramé újra hódít

Legutoljára talán nagyszüleinknél láttuk, de az utóbbi években újra hódítanak a makramétechnikával készült, csomózott fali díszek, melyek otthonunk letisztult, naturális ékei lehetnek.

Fotó: shutterstock.com

Bevásárlókosarak otthonra

A makramé falidíszekhez remekül passzolnak a fonott kosarak, melyeket nemcsak bevásárláshoz használhatunk, hanem tárolóként is remekül mutatnak!

Fotó: shutterstock.com

Tárolás és dekor egyszerűen

A raklapok és a könyvek is szempillantás alatt új életre kelhetnek. A raklapok remekül funkcionálnak tárolóként is, a megunt, régi, kidobásra ítélt könyvekből pedig hangulatos fali dekorációkat készíthetünk.

Fotó: shutterstock.com

Tisztaság ökotudatosan

Ne feledkezzünk el arról se, hogy otthonunkban, legyen szó a konyháról vagy a fürdőszobáról, használjunk természetes tisztítószereket. Ecet, citrom, szódabikarbóna, citromsav, pár régi rongy, és búcsút inthetünk a veszélyes kemikáliáknak! 

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Türelmes zöldellők feledékeny növénykedvelőknek Türelmes zöldellők feledékeny növénykedvelőknek Rengeteg magyar otthon szorulna korszerűsítésre Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam