Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegyszermentes tippek hangyainvázió ellen

Hangyák – valljuk be őszintén, ha szeretjük is őket, nem a lakásban. Teljesen természetes viszont, hogy távol tartásukra olyan megoldást szeretnénk, amely viszonylag tartós hatású, és sem az egészségünket, sem a környezetünket nem veszélyezteti. Vegyszermentes hangyaűző módszereket ajánlunk!

Amikor menetelő seregeik megjelennek a konyha kövén, az étkezőasztal körül vagy akár a fürdőszobában, bármennyire is szeretjük az állatokat, szeretnénk a hangyáktól a lehető leggyorsabban megszabadulni. 

Fotó: shutterstock.com

Megelőzés 

Mint minden kellemetlenségnél, itt is először a megelőzésre kellene törekednünk. Tegyünk meg mindent, hogy a hangyák ne szaporodhassanak el otthonunkban. Mivel imádják az édes és a keményítőt tartalmazó ételeket, morzsákat, alapvetően fontos, hogy ne hagyjunk elöl a lakásban semmilyen ételmaradékot.

Csalétek, a megfelelő helyre

Ha már megjelentek, a hangyák kitessékelésének egyik módja, ha az útvonalukra, de még a lakáson kívülre, csalétket, számukra ellenállhatatlan eleséget teszünk. Egy befőttesüveg tetejébe öntsünk egy kis mézet, cukros vizet, és ha például az erkély felől támadnak, az erkélyre tegyük ki – a tányérkából egy perc alatt hangyaitató válik.

Fotó: shutterstock.com

Forró víz

A legolcsóbb megoldás, amivel minden valószínűség szerint jó néhány példánnyal pillanatok alatt tudunk végezni, ha forró vízzel leöntjük a menetet, és a vizet a járataikba is beleöntjük. Ez gyors és elég hatékony módszer, de csak kővel burkolt helyiségben tanácsos alkalmazni, ahol parketta, padló van, ott nem.

Ragasztócsík 

A fal mentén a telephelyük kapujától fektessünk le ragasztószalagot, pl. légyfogót.

Illóolajos-ecetes spray

Ha több helyen is jelentkeznek egyszerre, akkor készíthetünk illóolajos-ecetes keveréket, amit spray-vel fújjunk az útvonalukra. Egy kis üvegbe tegyünk 10%-os ecetet, fújjunk a menetelő seregre. Ha illóolajat is teszünk bele, például citrom, borsmenta, vagy fahéj illóolaját, akkor még biztosabb a siker. Mivel ezek már tömény szerek, használatunknál a saját egészségünkre is vigyázni kell: ne hajoljunk közel a permethez, és óvjuk a szemünket. Az illóolajok hatása azon alapul, hogy a hangyák elvesztik tájékozódási képességüket, és szétszóródnak, nem találnak vissza a bolyba, s megszűnik a bolyban maradottak táplálása.

Neked ajánljuk
Így fertőtleníthetjük otthonunk levegőjét Ragyogó tisztaság – vegyszermentesen Energiahatékonysági tippek tavaszra Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam