2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkentsük az ökolábnyomunkat a fürdőszobában

Rengeteg apró lépést tehetünk, hogy csökkentsük ökolábnyomunkat, és a legegyszerűbb, ha otthon kezdjük, például a fürdőszobában. Fontos, hogy a szépségrutinunk a bolygónak is kedvezzen. Következnek a legjobb zöld tippek a maximális szépségért és a minimális károkért.

Már a zöld úton jársz? Nagyszerű, de ahelyett, hogy turbótempóban egy nap alatt mindent zöldre cserélnél, inkább haladj apró, de megfontolt lépésekkel: válassz a napi rutinodba könnyen beilleszthető trükköket, mert azokat hosszabb távon is könnyebb lesz tartani.

Fotó: shutterstock.com

Válassz olyan termékeket, amelyek több dologra jók

A többcélú termékekkel kevesebb hulladék és költség jár. Keress olyan all-in-one sminktermékeket, amiket az ajkadra, a szemedre és az orcákra is használhatsz. Két legyet ütsz egy csapásra, ha olyan hidratálót választasz, amely fényvédőt is tartalmaz. Nincs szükség külön testápoló krémre a lábadra és a hátadra, használd ugyanazt. Válassz egyet, de jó minőségűt, és ha megtaláltad a kedvenceidet, légy hűséges hozzájuk.

Újítsd meg az arcápolási rutinodat

Fontos, hogy a bőröd egészséges és tiszta legyen. Ha a modernebb megoldások felé fordulnál, próbálkozz arctisztítókkal. A Luna például eltávolítja a szennyeződések és az olaj 99,5%-át, valamint a sminkmaradványokat. Nincs felesleges hulladék, egy töltéssel pedig több hónapnyi használatot és ragyogó arcbőrt kapsz.

Fotó: shutterstock.com

Zárd el a csapot

Régi, de örök érvényű tanács: fogmosás, arcmosás vagy bármely mosdó körüli tevékenység közben zárd el a csapot, és csak akkor nyisd újra, ha szükséges. A következő tusolásnál figyeld meg, mennyi időt töltesz valójában a zuhany alatt. Egy-két perccel rövidebb tusolással máris 15-30 liter vizet spórolhatsz meg!

Legyél tudatos vásárló

Ismerd meg a termékeken lévő szimbólumokat; legyenek azok állatkísérlet-mentességet vagy az újrahasznosított csomagolást jelző logók, tudd, mit veszel. Olvasd el az adott termék összetevőit, hogy tudd, mit használsz. Igen, ezek a listák hosszúnak és bonyolultnak tűnhetnek, de érdemes ismerned a legfontosabb káros adalékanyagokat. Amiket érdemes kerülnöd: parabének, nátrium-lauril-szulfát, műanyag mikrogyöngyök, ftalátok, mesterséges színek és kémiai tartósítószerek. Ezek közül sok a bőrt irritáló, rákkeltő, hormonháztartást felborító vagy éppen környezetre ártalmas összetevő.

Neked ajánljuk
Ragasztóból is létezik zöld választás Gyökeres változásokat hoz az ingatlanpiacon a klímaváltozás Ismét igényelhető kedvezményes hitel az energiahatékonysági felújításokra Iparművészeti alkotások a fenntarthatóság jegyében – onine kiállítás Nincs pénzük az etetésre, támogatást kaphatnak a magánalapítású állatkertek
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam