2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Könyörtelenül a kosszal, de kíméletesen a környezethez

Szeretnél kevesebb ártalmas vegyi anyagot juttatni a csatornába? Számtalan megoldás körül választhatsz, amelyekkel nemcsak a tisztaságról, de a higiéniáról sem kell lemondanod!

Számos természetes tisztító- és fertőtlenítőszer létezik, amelyekkel ráadásul még pénzt is spórolhatsz. A RAVAK csapata összegyűjtötte az öt leghatékonyabb természetes tisztítószert, hogy a fürdőszobád fenntarthatóan csillogjon.

Súrolj sóval!

Keverj el finom szemű asztali sót egy kevés vízzel, hogy sűrű, de kenhető pasztát kapj. Nemcsak az odaégett ételmaradékot távolítja el a tűzhelyről, hanem a mosogató, a kád vagy a mosdó kisikálásához is használhatod.

Fotó: maxpixel.net

Fényezz szódabikarbónával!

A szódabikarbóna lúgos kémhatású, ezért jól oldja a makacs, zsíros szennyeződéseket. Kevéske vízben feloldva használhatod folttisztításra, de a csaptelepeket is csodásan kifényesíti. Egy csésze szódabikarbónát és egy csésze ecetet összekeverve kiváló lefolyótisztítót kapsz.

A mindentudó ecet

Az ecet egy rendkívül sokoldalú szer. Egyrészt hatékony zsíroldó, így akár mosogatáshoz is használhatod. A hígítatlan 20%-os ecet nagyszerű vízkőoldó, ráadásul az ecet képes elpusztítani a penészgombát is, így valóban nélkülözhetetlen, ha a fürdőszoba takarításáról van szó.

A fertőtlenítő teafaolaj

Töröld át vele a WC-ülőkét, a konyhai, fürdőszobai csempéket, illetve bármilyen fürdőszobai vagy konyhai felületet. Antiszeptikus hatásának köszönhetően garantáltan elpusztítja a gombákat és baktériumokat, ráadásul még a levegőt is tisztítja.

A különleges megoldások kedvelői kipróbálhatják az új magyar tisztítószert, a Cycle-t is, amelyet szennyvíziszap újrahasznosításával állítanak elő.

Neked ajánljuk
Egy magyar innováció segíthet lenyomni a fűtésszámlákat Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam