2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elfoglalt városlakóknak sem kell lemondaniuk a saját kiskertről

Az OGarden önmagát öntöző szobai kertecskéiben akár 90-féle zöldséget és gyümölcsöt is nevelhetünk egyszerre.

A közösségi finanszírozásból megvalósult különleges készülék rendkívül egyszerűen működik: miután csatlakoztattuk az elektromos hálózatra, és elültettük a magokat, csak figyelni kell, ahogy az első hajtások kibújnak a földből, majd kicsit több mint egy hónap alatt szüretelésre érnek a zöldségek és gyümölcsök.

Pierre Nibart és Pierre-Etienne Bourget innovatív találmányukkal pozitív hatás szeretnének gyakorolni a bolygóra, miközben nagyobb önállóságot kívánnak nyújtani az embereknek abban, hogy fenntartsák egészséges életmódjukat.

Az alacsony fogyasztású LED-izzók anélkül szimulálják a napsütést, és teremtenek megfelelő körülményeket a növények számára, hogy túlságosan megnövelnék a villanyszámlát.

Fotó: OGarden/youtube.com

A szerkezet alsó részében található a palántázó, ahol megfelelő hőmérséklet, fény és páratartalom mellett három hét alatt csíráznak ki a magok, ezt követi az átültetés a felső részbe, ahol elég fényt kapnak ahhoz, hogy tovább növekedjenek, 30-40 nap múlva pedig leszüretelhetjük az első termést.

Neked ajánljuk
Könyörtelenül a kosszal, de kíméletesen a környezethez Ne hezitálj, komposztálj! Tippek mosáshoz – a kevesebb mikroműanyagért Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam