2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely

Egy átlagos nő élete során nagyjából 10 ezer intim higiéniai eszközt, tampont vagy betétet használ el – ezek a műanyagtartalmú termékek többnyire lerakókban vagy égetőkben végzik. De szerencsére már létezik egy környezetbarát alternatíva.

Az intimtölcsér (intimkehely, menstruációs tölcsér vagy menstruációs kehely néven is ismerhető) egy puha műanyagból, latexből vagy szilikonból készült kehelyszerűség. Nagy előnye, hogy egyéb női higiéniás eszközökhöz képest sokkal ritkábban kell cserélni, ugyanakkor gazdaságosabb és sokkal fenntarthatóbb, mivel újrahasználható: nem termel nehezen lebomló hulladékot.

A menstruációs kelyhet 8-12 óránként kell eltávolítani, majd alapos elmosást követően újra használható.

A tamponok és intimbetétek felszívják a menstruációs folyadékot,  ezzel szemben a rugalmas kehely összegyűjti azt Fotó: pixabay.com

Bár első pillantásra soknak tűnhet az ára egy csomag tampon vagy intimbetét árához képest (a hazánkban forgalmazott intimtölcsérek ára 6000 és 10 000 forint között mozog), de hosszú távon anyagilag is jobban megéri.

Az intimtölcsér ráadásul egyes szakértői vélemények szerint egészségesebb a hüvely számára, mint az egyéb higiéniás eszközök. Mivel felfogja, és nem magába szívja a vért és a váladékokat, nem szárítja ki a hüvelyt, és nem borítja fel annak érzékeny bakteriális egyensúlyát sem. 

Neked ajánljuk
Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A padlástól csaknem a pincéig napelemekbe burkolnak egy tajvani épületet A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam