2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mondj búcsút az alufóliának és a celofánnak

Környezetbarát megoldásokkal kiválthatod a rengeteg feleslegesen feltornyosuló műanyaghulladékot. 

Csomagolóanyagokat nemcsak a boltban használunk, de otthon is, hogy eltegyük az megmaradt ebédet vagy hogy elvihessünk egy szendvicset, édességet, gyümölcsöt a munkába, iskolába, kirándulásra.

A sok nejlonzacskó, celofán és alufólia, amit ehhez használunk, a rövid használat után szemétként a kukában végzi.

Fotó: maxpixel.net

Ezt a rengeteg felesleges hulladékot a többször használatos csomagolási megoldásokkal egyszerűen ki lehet küszöbölni: ezekkel az étel is biztonságban van, és a természet is jól jár.

  • A méhviasszal borított textil kissé merev, de még könnyen hajtható, formálható anyagának köszönhetően alkalmas tálak lefedésére, a piacon a sajtot vagy felvágottat is tudod ebbe kérni, de akár a gyerekek, akár a felnőttek tízórai szendvicsét is bele tudod csomagolni. A Cibi volt az első márka Magyarországon, amelyik méhivasszal bevont biotextileket készített ételcsomagoláshoz. Méhviaszos kendőt ráadásul te magad is készíthetsz otthon, ha érzed magadban a kreativitást hozzá.
  • A mosható újraszalvéta kifejezetten az ételek szállításához lett kitalálva – nyugodtan mehet bele a szendvics, nápolyi, szeletelt gyümölcsök, a vízlepergető, mosható belsőnek köszönhetően egyszerűen tisztítható, ráadásul a szalvéta kiterítve kis asztalkaként is szolgál. A BogBag alkotójánál tudsz tépőzáras újraszalvétát vagy a Cibinél újratasakot rendelni.
Neked ajánljuk
Hulladékmentes hajápolás Hulladékmentes hajápolás A Meki is nekimegy a szemétnek Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: nosalty.hu
Vissza
Hírfolyam