2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi teszi a környezetbarát kutyatartót?

Gazdiként környezettudatosan élni nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

A környezettudatos életmód mára összeforrt a zero waste életstílussal, ahol a cél a hulladéktermelés radikális csökkentése, környezetbarát alternatívák használatával. A kutya gondozása rengeteg potenciális hulladék termelésével jár, de szerencsére egy kis utánajárással ezek nagy része mára elkerülhetővé vált – derül ki Szebenyi Péter szmo.hu-n megjelent írásából.

A nagy dolog

Az EB OVO egyesület szerint mára 10 fővárosi kutyatartóból 8 felszedi kedvence után a kutyapiszkot, de a többség ezt műanyag zacskóval teszi, több száz évre konzerválva ezzel az amúgy lebomló szerves anyagot. Ennél némileg szerencsésebb választás a papírból vagy biológiailag lebomló műanyagból készülő zacskó.

Az igazán környezettudatos gazdiknak érdemes otthonról újságpapírral elindulni, és azokat használva kellő óvatossággal a legközelebbi kukába vinni az ürüléket – ez a leginkább környezetbarát módszer. Ha kertes házban élsz, akkor az ürüléket semmiképpen se dobd a kukába, hanem külön komposztáld.

Közös séta a természettel összhangban Fotó: pxhere.com

Környezetbarát kutyatápok

Ha a környezeti terhelés mellett kutyád egészsége is számít, vegyél környezetbarát kutyaeledeleket. Ezek biogazdaságokból származnak, és tanúsítvánnyal rendelkeznek. A kutyatáp váráslásánál arra is figyelj, hogy a csomagolása könnyen mosható és újrahasznosítható legyen. Ilyen például a fémkonzerves kutyatáp.

Újragondolt kutyajátékok

Az állatok mindenféle tárggyal szívesen eljátszanak, nem kell a legújabb, legtrendibb kutyajátékot megvenned kedvencednek, mivel ezeknek a gyártása hatalmas ökológiai lábnyommal járhat. Ehelyett készítsd el otthon, házilag a játékokat.

Neked ajánljuk
Így tisztítsd a kávéfőzőt vegyszerek nélkül Miért küszködek a csomagolásmentes boltok? Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam