2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vécéöblítés a kézmosás vízével? Jó ötlet!

A toalettet tiszta ivóvízzel leöblíteni? Kész pazarlás! Ezért is jelenthetne víztakarékos megoldást a kézmosóval felszerelt WC-tartály. A Tudatos Vásárló most kiszámolta, hogy mennyit lehet spórolni egy ilyen eszközzel. 

A „hagyományos” toalettnél jóval környezettudatosabb, víztakarékos megoldást kínál a kézmosóval egybeépített WC tartály. Mivel itt az öblítés után a tiszta víz egy kis csapon keresztül folyik a tartályba, a töltődés ideje alatt a csapnál megmoshatjuk a kezünket. Így a kézmosáshoz szükséges víz teljes egészében megtakarítható. Öblítésnél itt is lehetőségünk van választani a fél- és a teljes öblítés között.

Rengeteg vizet megspórolhatunk

A Tudatos Vásárló kiszámolta, hogy egy kézmosásnál átlagosan 2 dl vizet használunk el. Egy négyfős család, ha fejenként négyszer használja a toalettet egy nap, 3,2 liter tiszta vizet használ el a kézmosáshoz. Figyelembe véve a kisgyerekek pancsolós kézmosási szokását, az egyszerűség kedvéért 4 literrel számolunk naponta.

Ez éves szinten mintegy 1460 liter vízhasználatot jelent 4 fő esetén, ami már nem elhanyagolható mennyiség.  

Ez mintegy 970 darab másfél literes PET palackos vizet jelent.

Sok vizet megspórolhatunk egy ilyen toalettel Fotó: Tudatos Vásárló

Jelenleg a piacon kapható WC tartályok ára kb. 7000 Ft-tól 40 000 Ft-ig terjed. A kézmosós változat árát tekintve (26 000 Ft) a felső középkategóriához tartozik, viszont egy lakásfelújításnál vagy amúgy is esedékes tartálycserénél életszerű választás, ha szeretnénk csökkenteni a vízfogyasztásunkat.

Neked ajánljuk
Kínában 63 millió embert érintenek az óriási áradások Így teleltesd át az édesburgonyát Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Komposztálásra fel!
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam