2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vécéöblítés a kézmosás vízével? Jó ötlet!

A toalettet tiszta ivóvízzel leöblíteni? Kész pazarlás! Ezért is jelenthetne víztakarékos megoldást a kézmosóval felszerelt WC-tartály. A Tudatos Vásárló most kiszámolta, hogy mennyit lehet spórolni egy ilyen eszközzel. 

A „hagyományos” toalettnél jóval környezettudatosabb, víztakarékos megoldást kínál a kézmosóval egybeépített WC tartály. Mivel itt az öblítés után a tiszta víz egy kis csapon keresztül folyik a tartályba, a töltődés ideje alatt a csapnál megmoshatjuk a kezünket. Így a kézmosáshoz szükséges víz teljes egészében megtakarítható. Öblítésnél itt is lehetőségünk van választani a fél- és a teljes öblítés között.

Rengeteg vizet megspórolhatunk

A Tudatos Vásárló kiszámolta, hogy egy kézmosásnál átlagosan 2 dl vizet használunk el. Egy négyfős család, ha fejenként négyszer használja a toalettet egy nap, 3,2 liter tiszta vizet használ el a kézmosáshoz. Figyelembe véve a kisgyerekek pancsolós kézmosási szokását, az egyszerűség kedvéért 4 literrel számolunk naponta.

Ez éves szinten mintegy 1460 liter vízhasználatot jelent 4 fő esetén, ami már nem elhanyagolható mennyiség.  

Ez mintegy 970 darab másfél literes PET palackos vizet jelent.

Sok vizet megspórolhatunk egy ilyen toalettel Fotó: Tudatos Vásárló

Jelenleg a piacon kapható WC tartályok ára kb. 7000 Ft-tól 40 000 Ft-ig terjed. A kézmosós változat árát tekintve (26 000 Ft) a felső középkategóriához tartozik, viszont egy lakásfelújításnál vagy amúgy is esedékes tartálycserénél életszerű választás, ha szeretnénk csökkenteni a vízfogyasztásunkat.

Neked ajánljuk
Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam