2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne csak a hétköznapokat éld környezettudatosan

Az ünnepek esetében különösen látványos eredménnyel és rengeteg megspórolt hulladékkal jár, ha fenntartható megoldásokhoz folyamodsz, például az étkezések vagy a dekoráció megtervezésekor. És ha az esküvőtökről van szó, a tervezgetés és ötletelés alatt közös környezettudatos életetek alapjait is lerakhatjátok.

Egyre többen vannak, akik az életükben a környezettudatosság szempontjait igyekeznek minél több területen, így a jeles ünnepek alkalmával is érvényesíteni. A Blikk kérésére Buda Christina, a Schatzi Wedding alapítója és esküvőszervezője összegyűjtötte, mikre érdemes odafigyelned, hogy az esküvőd a lehető legkisebb környezeti hatással járjon:

 • Újragondolt köszönőajándék
  Kerüljétek a később porfogóvá váló tárgyakat, inkább adjatok egy kis facsemetét vagy cserepes virágot a násznép minden egyes tagjának, amelyet el is ültethetnek majd.
 • Dekoráció
  Semmi se végezze a kukában! A csokrokat, asztaldíszeket is „hasznosítsátok újra”, ajánljátok fel a násznépnek! Ha pedig maradtak még egyéb dekorációs kellékeitek, különböző oldalakon el is adhatjátok őket.
 • Kerüljétek a szívószálat.
  Ha mégis szeretnétek, válasszatok papírból készültet.
 • Válasszatok újrahasznosított papírt
  Az esküvői meghívók, az ültető- és menükártyák esetében válasszatok újrahasznosított papírból készülőket. (De akár az online megoldásban is gondolkozhattok.)
 • Kerüljétek a műanyag palackot. Válasszatok betétdíjas üveges vizet és üdítőket. A legjobb megoldás azonban, ha különböző limonádékkal kínáljátok a vendégeket, amelyet maguknak tölthetnek ki a poharukba.
Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Ne csak a konyhában használjuk az olívaolajat Ne csak a konyhában használjuk az olívaolajat Megerősítette a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettségét a Tesco Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: blikk.hu
Vissza
Hírfolyam