2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen sem kell lemondani a szívet vidámító zöld növényekről

Az amúgy is sivárabb hónapokban a csupasz virágládák látványa különösen lehangoló, pedig számos olyan évelő növény létezik, amely cserépben, balkonládában nevelve ilyenkor is a terasz üdítő színfoltja lehet.

A Femina összegyűjtötte azokat a növényeket, amelyekkel akkor is bátran színesítheted a balkonodat, amikor odakint mostohára fordul az idő:

Csarab vagy erika

Az őszi és téli balkonládák népszerű, félárnyékot kedvelő növénye, amely a legszegényebb talajokon is megél. Vízigénye minimális, még a kiszáradást is képes elviselni, feltéve, ha eléggé meggyökerezett. Esővízzel, olvadt hóval is öntözheted.

Fotó: pexels.com

Téli jázmin

Igénytelen, fagytűrő, lombhullató díszcserje, amelynek apró sárga virágai akár már decemberben megjelenhetnek. Kedveli a napos vagy félárnyékos helyet. 2-3 évente a virágzás után érdemes ritkítani és levágni az idősebb hajtásokat.

Fotó: Dryas/Wikimedia Commons

kerti árvácska

Tavasszal és ősszel is üde színfoltja lehet a balkonodnak, de az enyhébb teleken is megmutatja virágait. Szereti a hűvösebb, csapadékosabb időjárást.

Fotó: Agnieszka Kwiecień/ Wikimedia Commons

törpe kecskerágó

A japán örökzöld ideális balkonnövény, hiszen gyönyörű, sárgás-zöldes, fényes színét nagyrészt télen is megtartja. Mivel évente csupán 10-15 centimétert nő, nem kell tartani attól, hogy egyhamar kinövi a balkonládát.

Fotó: mauro halpern/flickr.com
Neked ajánljuk
Így hasznosíthatod a lehullott leveleket Türelmes zöldellők feledékeny növénykedvelőknek Új esélyt a nyugdíjas tepsiknek! Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam