2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladékmentes hajápolás

Sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolásnál a legnehezebben kivitelezhető a kevesebb műanyag használata, mivel szinte minden termék vastagon be van csomagolva. Pedig egy kis utánajárással itt is elkerülhető a plasztik hazacipelése.

Sokszor azt hisszük, minél több különböző termék együttes használatával lehet csak gyönyörű a hajunk – sampon, balzsam, hajolaj, hajpakolás –, mind külön műanyag flakonban. Ha mindenki 3-4 különböző terméket használ minden egyes hajmosás során, elképzelhetjük, mennyi káros anyag kerül a lefolyókból a természetbe, és hány flakont dobunk ki évente – veti fel a Humuszon megjelent írás.

Rendelkezhetünk nagyon különböző hajtípussal és így hajápolási rutinnal, de valamennyien lehetünk tudatos vásárlók, akik igyekeznek kevesebb műanyag flakont termelni a fürdőszobájukban.

A tudatos samponválasztás során általában is érdemes odafigyelni arra, hogy állatkísérlet alkalmazása nélkül készült, természetes összetevőket tartalmazó, pálmaolaj-, szulfát-, szilikon- és parabénmentes termékeket tegyünk a kosárba.

Csomagolásmentes Lush samponok Fotó: Tony Webster/Wikimedia Commons

Ha a felesleges csomagolóanyagokat is szeretnéd elkerülni, választhatsz az egyre több üzletben elérhető poralapú samponok, samponszappanok vagy éppen szilárd samponok közül. Az interneten számos házilag elkészíthető, természetes sampon, balzsam és hajzselé receptjét megtalálhatod, így például Lantos Brigitta környezetbarát samponokkal foglalkozó írásában is.

Neked ajánljuk
Mielőtt a lyukas gumikesztyűt a kukába hajítanád... Gigantikus tetőkert épül Párizsban Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Látványos szembesítés a természet törékenységével
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam