2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élmény, a környezetbarát ajándék

Egyre több szó esik arról karácsony előtt, hogyan tehetjük zöldebbé az ünnepeket. A csomagolás csökkentése, a természetes anyagok használata, a kézzel készíthető dekorációk és játékok, valamint környezetbarát kozmetikumok mellett az élmények lehetnek a legökotudatosabb karácsonyi ajándékok.

Régebben is előfordult, hogy az emberek utazást, színházjegyet, hangversenybérletet tettek a fa alá, vagy az álomutazás árához járultak hozzá valamennyi összeggel, mára azonban felerősödött ez a trend, és ennek valószínűleg köze van a környezettudatossághoz is.

Fotó: shutterstock.com

Ha élményt ajándékozunk, biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak a Földnek teszünk jót, de rengeteg közös élménnyel, emlékkel gyarapodhatunk, szerettünk is kipróbálhat valami olyasmit, amire már régóta vágyik.

Utazás

Ha valóban környezettudatosan akarunk utazást ajándékozni, érdemes odafigyelni arra, milyen úton-módon juthatunk el a célpontba, melyik az a közlekedési mód, mely a legkevésbé terheli meg a környezetet. Az se mindegy, hogy a kiszemelt szálláshely mennyire figyel oda arra, hogy a turizmus a legkevésbé legyen hatással a helyi természeti értékekre. Ma már az üzemeltetők is felismerték, hogy egyre nagyobb az igény a környezetbarát szállásokra, így egyre több olyan hotel, élményközpont létezik, melyek szem előtt tartják a fenntarthatóságot.

Fotó: shutterstock.com

Tanfolyamok

Itt ne elsősorban a hagyományos nyelv- vagy főzőtanfolyamokra gondoljunk, hanem olyanokra, melyek segítenek a háztartásunk zöldítésében is. És nem is kell feltétlenül hónapokig tartó tanulásra elköteleződni. Egyre több olyan workshop, 1-2 alkalmas tanfolyam van, ahol elsajátítható a natúrkozmetikumok házi elkészítésének módja, például hogy hogyan kell szappant főzni; már léteznek varrótanfolyamok a környezettudatosság, újrahasznosítás jegyében, és van, ahol  a jelentkezőnek iparművészek segítenek saját, egyedi táskájuk, cipőjük elkészítésében.

Fotó: shutterstock.com

Jótékonyság

Manapság egyáltalán nem ritka, hogy valaki arra kéri barátait, ismerőseit, hogy a szokásos ajándékok helyett inkább támogassanak valamilyen jótékonysági akciót. Ehhez akár az interneten is indíthatunk egy kampányt az erre a célra létrehozott oldalakon, ahol a megajándékozott figyelemmel követheti azt is, mi valósult meg a kitűzött célból. Ha ódzkodunk a pénzgyűjtéstől, akár olyan szimbolikus tárgyat is vásárolhatunk, mellyel egy jó célt támogathatunk, de népszerű állatok, fák, iskolák stb. szimbolikus örökbefogadása is.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Így varázsolhatunk ünnepi illatokat az otthonunkba Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Könnyebb lett felelősen gondoskodni a sittről Kaposváron Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam