2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így fertőtleníthetjük otthonunk levegőjét

Most különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy rendszeresen fertőtlenítsük és tisztítsuk lakóterünket. Mutatjuk, hogyan tudunk házilag, természetes alapanyagokból fertőtlenítő gyertyát, illóolajos párologtatót és fertőtlenítő spray-t készíteni. 

Fertőtlenítő gyertya gyógynövényekkel

A viaszgyertya készítése nem igényel komolyabb kézügyességet sem. Forrásban lévő víz fölött egy fémedényben melegítsünk fel annyi viaszt, ami a kiválasztott formánkhoz elegendő. Amikor a viasz felolvadt, hagyjuk kicsit kihűlni. Ekkor adjuk hozzá a különböző fertőtlenítő hatású gyógynövényeket, majd öntsük bele a kiválasztott formánkba, miután a kanócot gondosan elhelyeztük benne.

A gyógynövények közül ezeket érdemes választani:

  • Citromfű:  a bennük található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ezért hatékonyan tisztítják a levegőt a baktériumoktól és vírusoktól.
  • Levendula: hatékonyan tisztítja a levegőt a különböző vírusoktól. A hálószobába rakva pedig még a nyugodt alvásban is segítségünkre lehet.
  • Szegfűszeg: ez a fűszer nem csak az ételízesítésben kiváló és a karácsonyi menük kedvenc adaléka, hanem bizony a vírusokat is hatékonyan elpusztítja.
Fotó: Pixabay

Illóolajos párologtató

Nincs másra szükség, mint egy kiürült üvegcsére, bambuszpálcákra, sebbenzinre, mandulaolajra és egyéb illóolajokra.

Az üvegcsébe öntsünk bele negyedrész sebbenzint és ugyanennyi mandulaolajat, majd a tetszőleges fertőtlenítő illóolajakból kétfélét. Mindegyikből 10-10 cseppet. Alaposan és óvatosan rázogassuk össze az így kapott folyadékot, majd tegyük bele a bambuszpálcákat. 

  • Teafaolaj: nemcsak gyulladáscsökkentő hatása van, de hatékonyan megbirkózik a vírusokkal is. A levegőbe juttatva tisztítja azt.
  • Grépfrútmagcsepp: nagyon erős antioxidáns hatása mellett vírus- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik.
Fotó: Pixabay

Házi fertőtlenítő légfrissítő

Egy gondosan megtisztított pumpás flakonba töltsünk vizet és néhány csepp alkoholt. Ezt finoman rázzuk össze, majd tetszőleges illóolajból 10-20 cseppet adjunk hozzá. Érdemes itt olyan fertőtlenítő hatású olajakat választani, amik tisztítják a levegőt. Amint ezzel megvagyunk, fújjuk be a lakást a kész oldattal. 

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam