2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért

A citromsav hatékony segítőtárs a konyhában, a fürdőszobában, illetve a mosáshoz is praktikus kiegészítő. Rendkívüli sokoldalúságának, fertőtlenítő hatásának és pénztárcabarát árának köszönhetően a háziasszonyok nagy kedvence lehet.  

Tiszta fürdőszoba

A citromsav akár önmagában, akár forró vízzel hígítva is kiválóan alkalmas a fürdőkád, a csaptelepek és a mosdó kitakarításához. Érdemes minél több időre rajta hagyni a folyadékot a szanitereken, majd alaposan lemosni, leöblíteni. 

Mellékhelyiség légfrissítése

Ahogyan a fürdőszoba többi elemét, a WC-t is áttörölhetjük a citromsavas vízzel. Alkalmanként elég csak vékonyan körbeszórni vele a kagylót, majd egy kis idő elteltével lehúzni.

Fotó: biozoom.hu

Tűzhely és hűtő tisztítása

A citromsav kiváló zsíroldó, ezért sokan használják a tűzhely tisztításához is. Érdemes forró vízzel használni, esetleg picit előmelegíteni a tűzhelyet a citromsavas takarítás előtt. A hűtő kitakarítására is bátran bevethetjük ezt a természetes szert, amely nemcsak felfrissíti, hanem fertőtleníti is a háztartási nagygépet. 

Szőnyeg- és kárpittisztítás

A citromsavas vízzel történő átkefélés a kellemetlen illatú szőnyegeket, bútorkárpitokat is felfrissíti, a színük olyan lesz, mintha újak lennének.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: biozoom.hu
Vissza
Hírfolyam