2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért

A citromsav hatékony segítőtárs a konyhában, a fürdőszobában, illetve a mosáshoz is praktikus kiegészítő. Rendkívüli sokoldalúságának, fertőtlenítő hatásának és pénztárcabarát árának köszönhetően a háziasszonyok nagy kedvence lehet.  

Tiszta fürdőszoba

A citromsav akár önmagában, akár forró vízzel hígítva is kiválóan alkalmas a fürdőkád, a csaptelepek és a mosdó kitakarításához. Érdemes minél több időre rajta hagyni a folyadékot a szanitereken, majd alaposan lemosni, leöblíteni. 

Mellékhelyiség légfrissítése

Ahogyan a fürdőszoba többi elemét, a WC-t is áttörölhetjük a citromsavas vízzel. Alkalmanként elég csak vékonyan körbeszórni vele a kagylót, majd egy kis idő elteltével lehúzni.

Fotó: biozoom.hu

Tűzhely és hűtő tisztítása

A citromsav kiváló zsíroldó, ezért sokan használják a tűzhely tisztításához is. Érdemes forró vízzel használni, esetleg picit előmelegíteni a tűzhelyet a citromsavas takarítás előtt. A hűtő kitakarítására is bátran bevethetjük ezt a természetes szert, amely nemcsak felfrissíti, hanem fertőtleníti is a háztartási nagygépet. 

Szőnyeg- és kárpittisztítás

A citromsavas vízzel történő átkefélés a kellemetlen illatú szőnyegeket, bútorkárpitokat is felfrissíti, a színük olyan lesz, mintha újak lennének.

Neked ajánljuk
Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak A tél egészségelixír-gyümölcse, a naspolya A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Védőeszközöket adományozott a Servier
Tovább a forrásra: biozoom.hu
Vissza
Hírfolyam