2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Házi praktikák kókuszzsírral

Az egészséges életmód hívei sütés-főzéshez és szépségápoláshoz is előszeretettel használják a kókuszzsírt. Azt azonban már kevesen tudják, hogy ez a növényi olaj a lakásban is sokoldalúan használható!

Eltávolítja a ragadós címkéket

Sokan ismerik azt a bosszantó érzést, amikor egy régi befőttesüvegről szeretnék leszedni a címkét, de az olyan stabilan áll ott, hogy a maradványaitól sehogy nem sikerül megszabadulni. A kókuszzsír szerencsére megoldást nyújt erre a problémára, hiszen mikor kicsit megolvad, remek tapadásgátló anyag válik belőle, ami a zavaró címkékkel is könnyen elbánik. Mossuk le az üveget szappannal és vízzel, töröljük szárazra, majd dörzsöljük be a felületet kókuszzsírral – pikk-pakk eltűnik a ragadós matrica, és kezdődhet az újrahasznosítás!

Elhallgattatja a nyikorgó ajtót

Nagyon idegesítő tud lenni egy folyamatosan nyikorgó ajtózsanér, a problémára azonban már régóta ellenszer az olajjal lekenés, de a kókuszzsír is tökéletes megoldás, egy-két teáskanállal bőven elég lekenni a zsanérokat, és máris megszűnik a zavaró zaj a lakásban.

Fotó: Pixabay

A fa vágódeszkák legjobb barátja

Aki gyakran sürög-forog a konyhában, az már biztos szembesült azzal a kellemetlenséggel, hogy egy idő után a fa vágódeszkák egyre csak karcosabbak lesznek, veszítenek a minőségükből. Ezért érdemes a deszkát először citrommal és ecettel átmosni, majd jöhet a kókuszzsír, ami helyreállítja a vágódeszka állapotát, és az élettartamát is meghosszabbítja.

Ha a gyerek a falon éli ki a kreativitását...

Nem ritka, hogy a gyerekek a falon élik ki a művészi hajlamaikat. Ha zsírkrétával történt az incidens, akkor csak kókuszzsír és egy rongy kell, amikkel könnyen el lehet távolítani a falról a zavaró vonalakat.

fényt ad a bútoroknak

Legyen szó fabútorokról vagy műbőr ülőgarnitúráról, a kókuszzsír remekül fényesíti azok felületét, és ismét olyanná varázsolja őket, mintha újak lennének. Egy rongy segítségével vigyük fel az anyagot a felületekre, majd oszlassuk el úgy, mintha bútorfényezővel dolgoznánk.

Neked ajánljuk
A magyarok felének fontos a fenntartható otthon megteremtése Gyógynövények használata az indiánok bölcsességével Mikroműanyag-szűrőt házilag is készíthetünk, de jobb, ha kerüljük a műszálas anyagokat Ruhát és játékot adományozott Egerben a Tündérpakk Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam