2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mossuk fel a padlóról a baktériumokat!

A padló otthonunk legnagyobb megtisztítandó felülete, ám nemcsak azért érdemes rá hangsúlyt fektetni, hogy ragyogó és fényes legyen, hanem azért is, mert rengeteg kórokozó lehet rajta. Mutatjuk, hogyan készül a természetes padlófertőtlenítő.

A padlófelmosás esetében sem kell mindjárt az erős vegyszerekért nyúlni, érdemesebb a természet erejét segítségül hívni. Hasznos lehet az antibakteriális hatású teafaolaj, mellyel, ha markáns is az illata, hatékony fertőtlenítő felmosóvizet keverhetünk.

Fotó:Pixabay

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 1 teáskanál, kb. 20 csepp teafaolaj 

Mivel a teafaolaj nem a legkellemesebb illatú, plusz illatosításképp érdemes hozzá adni valamilyen illóolajat – például a narancs- vagy a levendulaolaj is jó lehet. Ebből is egy teáskanállal adjunk a vízhez, majd mossunk fel a keverékkel a megszokott módon. 

Neked ajánljuk
Ezek a gyógynövények a lappangó gyulladást is csökkenthetik Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz A korábban véltnél kevésbé javult a városi levegőminőség a járványügyi korlátozások alatt Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam