2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsó és környezetbarát mosószer? Mutatjuk a receptet!

A boltokban kapható mosószerek zöme nemcsak drága, de a környezetre nézve is kártékony. Szerencsére házilag is lehet hatékony és egészen biztosan allergénektől mentes mosószert készíteni, ráadásul költséghatékonyan.

Sokat halljuk az unalmas, elcsépelt mondatot, miszerint a víz és a szappan csodákra képes. Azt viszont már kevesen tudják, hogy nemcsak fürdésre kiválóak ezek az alapanyagok, de mosásra is. A házi mosószer elkészítéséhez még mosószódára lesz szükségünk.

Fotó: Shutterstock

Elkészítés

Reszeljük egy nagyobb lábosba a szappan felét, akár egy sajtreszelő is megfelel erre a célra. Forraljunk vízforralóban egy kevés vizet, annyit, amennyi éppen hogy elfedi majd a reszelt szappant. Ezután öntsük rá a szappanra, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze, míg egészen el nem olvad. Tegyük tűzhelyre a lábost, és öntsünk hozzá még 4 liternyi vizet, így főzzük tovább a szappant. Amikor elkezd bugyogni, lassan hozzáönthetjük a mosószódát, kb. 4 evőkanálnyit. Vigyázzunk, mert egyből kifut, ha nem keverjük elég hatékonyan.

Ha minden összetevő az edényben van, főzzük és keverjük addig a mosószert, míg teljesen el nem olvadtak benne az anyagok.

Végezetül hűtsük ki az edény tartalmát, és öntsük bele egy 5 literes üvegbe. Minden használat előtt fel kell majd rázni!

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Mi kerüljön a bevásárlókosárba? A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: biozoom.hu
Vissza
Hírfolyam