2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Neveljünk gyümölcsöt a balkonon!

Nemcsak virágokat és zöldségeket, de akár gyümölcsöket is bátran nevelhetünk cserépben a teraszunkon, ráadásul a termésre sem lesz okunk  panaszkodni. Mutatunk néhány inspirációt!

Ma már nagyon sok helyen lehet csüngő, folyton termő epret vásárolni, melyhez még a lógatható cserepet is adják, vagyis más dolgunk nincs, mint öntözni. De ha eperpalántákra teszünk szert, azok is nagyon jól elvannak egy cserépben, szépen fejlődnek és termést is bőven hoznak. 

A ribizlivel is hasonló a helyzet, csupán arra kell figyelni, hogy enyhén savanyú talajt biztosítsunk a számára. A köszméte és a szeder is megél egy kellően nagy cserében, bár ezeknek a helyigénye már nagyobb. 

Fotó: Shutterstock

Gyümölcsfát az erkélyre? Miért ne!

Dézsában remekül elvan az őszibarack, a szilva, és a körte, de almát is nevelhetünk. A gyümölcsfák esetében arra kell figyelni, hogy sokuknak szüksége van egy másik fajtájú fára, mellyel egymást porozzák. Ez azonban már nagyobb helyet igényel.  

Az őszibarack esetében azonban ez a gond elkerülhető, illetve helyet még azzal is spórolhatunk, ha olyan duókat vásárolunk, melyeknél a két, egymást porzó fajtát egy törzsre oltják.

Neked ajánljuk
Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam