2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Makacs szennyeződés? Itt a természetes megoldás!

Illatos, fertőtlenít, és szuperhatékony a szennyeződések ellen – ezt ígéri az a súrolószer, melyet otthon, néhány összetevő bevetésével pillanatok alatt elkészíthetünk. Mutatjuk a receptet!

A bolti tisztítószerek ragyogó tisztaságot és friss illatot ígérnek, ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezek sokszor olyan vegyszereket tartalmaznak, melyek szennyezik a levegőt, irritálhatják a bőrt, és károsíthatják a különböző felületeket. Érdemes kipróbálni az alábbi súrolószert a konyhában, tűzhely, munkapult, edények tisztításához egyaránt kiváló.

Kellemes az illata, fillérekből kihozható, és nem terheli sem a környezetet, sem az emberi szervezetet.

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók

  • 10 dkg szódabikarbóna
  • 5 ml ecet
  • kb. 10 csepp, 100 százalékos tisztaságú citromolaj 

Egy tálkában alaposan keverjük össze a hozzávalókat. A keverékből kanálnyi mennyiséget tegyünk szivacsra vagy konyhai törlőre, és dörzsöljük át vele a tisztítandó felületet. Az eredmény magáért beszél!

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
A vályogház környezetbarát választás, de a felújításnál nagyon óvatosnak kell lenni Aktív Magyarország: négy hídon kel át az év kerékpárútja Egyre több utas viszi magával a biciklijét a vonaton A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett
Tovább a forrásra: eletszepitok.hu
Vissza
Hírfolyam