2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyanyáink filléres praktikái makacs vízkő ellen

Vízkő – a jelenség, ami minden háziasszony rémálma. A makacs szennyeződés ellen érdemes bevetni nagyanyáink praktikáit, melyek nemcsak olcsók és hatékonyak, de még a környezetet sem szennyezik. 

A vízkővel való állandó küzdelem nem kell, hogy megkeserítse az életünket. Filléres és környezetbarát praktikákkal könnyen búcsút inthetünk a rémálomnak...

Házi praktikákkal búcsút inthetünk a makacs vízkőnek Fotó: Shutterstock

Ecet

Fotó: Shutterstock

Habár erős és sokáig érződő szaga miatt az ecetet sokan nem szívesen vetik be, mégis érdemes vele számolni, mert az egyik legjobb vízkőoldó, ráadásul a pénztárcánkat is kíméli. A kád, mosdó, illetve a zuhanytálca felületét egyszerűen súroljuk át ecettel átitatott szivaccsal, várjunk tíz percet, majd forró vízzel öblítsük le. 

Citrom

Fotó: Shutterstock

A nagymamák sokszor nyúlnak a konyhában található csodaszerekhez, ha takarításról van szó. Ilyen kedvenc a citrom is, hiszen kissé savas leve könnyedén lemarja a vízkövet a csapról és a csempéről, nem utolsósorban pedig fényt is ad nekik. Vágjunk félbe egy citromot, és dörzsöljük át vele a vízköves felületeket.

Szódabikarbóna

Fotó: Shutterstock

A szódabikarbóna elsősorban fehérítő hatásáról ismert, de legalább ennyire hatásos vízkőoldó is. Egy zacskónyi egy egész kádra elegendő, ráadásul az ára sem túl magas. Nedvesítsük be a vízköves felületet, majd szórjuk rá a szódabikarbónát. Egy kefével súroljuk át a problémás területet, végül forró vízzel öblítsük le. Érdemes fehér felületen használni!

Neked ajánljuk
Szobanövényvédő házi praktikák (videó) Ne csak a konyhában használjuk az olívaolajat Íme, a fenntartható laborkávé (videóval) Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam