2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezetbarát fürdőszoba titkai

A környezettudatosság drágának, macerásnak, óriási feladatnak tűnhet, pedig néha elég néhány apró változtatás, és máris kicsit zöldebbé válhat az életterünk. Most azt mutatjuk meg, hogyan lehet fenntarthatóbbá varázsolni a fürdőszobánkat. 

Cseréljük le a zuhanyfejet!

Ma már lehet olyan zuhanyfejeket kapni, amelyek spórolnak a vízzel, és csak annyit engednek át, amennyit szükséges – anélkül, hogy a zuhanyzás élménye romlana. Ez a pár ezer forintos beruházás sokat segít a háztartás rezsijének csökkentésében, és a környezet védelmében is.

Fotó: Shutterstock

Búcsú az eldobható vattakorongtól

Arctisztító korongok és vatta helyett érdemes arcra gyártott törölközőt vásárolni, már készül olyan is, amihez még arclemosót sem kell használni, elég, ha bevizezi, és leviszi a napi szennyeződéseket. Az ilyen szépségápolási termékekből már szinte minden drogériában lehet környezetbarát, többször használatos változatot találni.

Cseréljük le a fogkefét!

A zöldanyagokból készült változatok (például a bambusz fogkefék) kicsit drágábbak, mint a hagyományos társaik, de az biztos, hogy rengeteg műanyaghulladéktól megmenthetjük a bolygót.

Fotó: Shutterstock

Lebomló szemeteszsák

Ha van a fürdőszobájában szemetes, figyeljen arra, hogy a zacskó, amit vesz bele, lebomló anyagból készüljön – így máris kevesebb műanyagot termel.

Fotó: Shutterstock

Legyen zöld a csomagolás!

Egyre több az olyan termék, amely papírcsomagolásban, mindenféle műanyag nélkül kerül a boltok polcaira. A szappan mellett van már ilyen samponból, fürdőgolyóból, dezodorból. Jó hír, hogy ma már szinte minden drogériában lehet kapni ilyen kozmetikumokat. 

Neked ajánljuk
A kis méretű csomagolások ma még sokszor kipotyognak a körforgásból Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A padlástól csaknem a pincéig napelemekbe burkolnak egy tajvani épületet A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről Vad Uganda (természetfilm)
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam