2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készül a házi toalettillatosító spray

Virágos, vaníliás, citrus vagy óceán: a hagyományos és a környezetre is igen kártékony toalettillatosító spray-ket mindenki ismeri, de van egy sokkal természetesebb megoldás is, ami a kellemetlen szagok kialakulását is megakadályozza. 

Az illóolajokból készített spray tehát fordítva működik, mert a toalett használata előtt alkalmazandó, és nem is a levegőbe, hanem közvetlenül a WC-be kell fújni, mielőtt az ember használná azt.

Fotó: Shutterstock

Így készül

A keverékhez 25 csepp citromillóolaj és 25 csepp eukaliptusz-illóolaj, valamint körülbelül másfél deci varázsmogyoró-kivonat szükséges. Utóbbit natúrkozmetikum-üzletekben lehet beszerezni. A rendhagyó WC-spray elkészítéséhez egy üres spriccelőfejes üveget használjunk. Ilyet gyógyszertárakban lehet vásárolni.

Fotó: Shutterstock

Öntsük a hozzávalókat az üvegbe, tekerjük fel a kupakot, és rázzuk össze a folyadékot. A felrázás minden használat előtt szükséges, hogy az összetevők újra elegyedjenek. Alkalmanként 3-4-szer spricceljünk a WC-be, hogy hatékonyan elzárhassuk a kiáramló szagok útját.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
2020 kerékpáros forgalma számokban Új bérletek a budapesti mobiljegy-applikációkban A magyar fogyasztók is szívesen áldoznak a környezet megóvására Az elhagyott olajkutak is jelentősen szennyezik a környezetet Komplex vízvédelmi fejlesztések valósultak meg szerb–magyar együttműködésben
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam