2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

De jó illata van! Így készül a házi öblítő

A frissen mosott ruha akkor tökéletes, ha az illata is kellemes. Ezért is szoktunk öblítőt használni, melyet vegyszermentesen, mindössze három alapanyag felhasználásával otthon is elkészíthetünk. 

A family.hu-n megjelent recept szerzője leírta, hogy először ecet és víz keverékét használta, melyet aztán illatparfümmel kevert be. „Ám ez hamis reményeket keltett bennünk, mert mosás után rögtön illatos lett ugyan az egész lakás, de nem maradt sokáig benne a ruhában” – osztotta meg tapasztalatait, majd azt is elárulta, hogy melyik keverék vált be neki a leginkább. „A levendula és bergamott kettőse jött be. Mind a két illóolaj 100 százalék tiszta, és elég 3-3 csepp az illatból, és nem lesz agresszívan erős illata – cserébe sokáig kitart.” 

Fotó: Shutterstock

Íme a recept 1 liter öblítőhöz:

  • 1 dl 20 százalék háztartási ecet (lehet házi alma ecet is)
  • 9 dl szűrt víz (ha nincs vízszűrő, akkor elegendő felforralni és visszahűteni).
  • Pár csepp illóolaj – a neked leginkább tetsző illatból. 

Keverjük össze a hozzávalókat, és élvezzük a frissen mosott ruhák hosszan tartó illatát!

Neked ajánljuk
Így varázsolhatunk ünnepi illatokat az otthonunkba Ezek a gyógynövények a lappangó gyulladást is csökkenthetik Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: family.hu
Vissza
Hírfolyam