2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes ultimátum a hangyáknak

A nyár a szabadidős programok ideje, ám ilyenkor a bárhol felbukkanó hangyák is megjelennek körülöttünk, és sajnos sokszor a lakásunkba is befészkelik magukat. Mutatjuk, hogy milyen természetes praktikákkal tarthatjuk távol ezeket az igen szorgos rovarokat az otthonunktól. 

Minden, amire szükségünk lesz, megtalálható a háztartásban, ráadásul kártékony vegyszereket sem kell bevetnünk. 

Fahéj vagy fahéjolaj

Fotó: Shutterstick

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál fahéj vagy 10-15 csepp fahéjolaj
  • 1 csésze víz
  • vattacsomók

Míg a fahéj édes illatát a legtöbb ember szereti és kellemesnek találja, a hangyák ki nem állhatják. Keverjük össze a vizet a fahéjjal vagy a fahéjolajjal, és dobáljunk az oldatba vattacsomókat. Hagyjuk, hogy a csomók jól megszívják magukat a keverékkel, majd töröljük le a vattával azokat a részeket, ahol a hangyák a leginkább jelen vannak, vagy ahol vonulni szoktak. 

CITRUSOS ILLATOK

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók: 

  • 1 citrom kifacsart leve
  • negyed csésze víz
  • 10 csepp illóolaj

Ez a keverék nemcsak elriasztja a hangyákat, de cserébe kellemes illatot és citrusos frissességet hagy maga után az otthonunkban. A hangyák nem szeretik a citrom savas illatát, emiatt elmenekülnek előle. Ez a megoldás környezetkímélő és organikus is. Csak keverjük össze a három alapanyagot, és töröljük át vele azokat a felületeket, ahol a hangyák vannak, vagy általában előfordulnak. Az eredményes védekezésért érdemes rendszeresen ismételni, és újra alkalmazni ezt a módszert.

Ecet

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • negyed csésze víz
  • negyed csésze fehér ecet
  • 10 csepp illóolaj

Keverjük össze a vizet, a fehér ecetet és az illóolajat. A hangyák biztosan azonnal elmenekülnek majd a szag miatt. Néhány napig ismételjük meg folyamatosan a permetezést – így biztosan ott marad majd a kellemetlen szag, amely elriasztja az állatokat.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam