2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csodanövények, melyek távol tartják a rovarokat

Nyáron érdemes nyitva hagyni az ablakokat, hiszen ilyenkor a legenyhébb szellő is igazi felüdülést jelent. A friss levegővel azonban sokszor rovarok is érkeznek; a szűnni nem akaró zümmögés pedig kifejezetten bosszantó lehet, főleg éjszaka. Bizonyos növények azonban sokat segíthetnek a „betolakodók” távol tartásában.

Bazsalikom

Fotó: Shutterstock

A bazsalikom nemcsak ízletes gasztronómiai fűszernövény, de a gazdag aromája a szúnyogokat és a legyeket is távol tartja. Ültessünk bazsalikomot kaspóba, és helyezzük el a kritikus pontokon.

Citromfű

Fotó: Shutterstock

A citromfüvet a terasz környékére is érdemes ültetni, így a szúnyogok garantáltan nem férkőznek be az életterünkbe. A citromfüvet ráadásul ezernyi finomság elkészítéséhez is fel tudjuk használni.

Krizantém

Fotó: Shutterstock

A krizantém hatékonyan elriasztja a kullancsokat, tetveket, poloskákat, kerti atkákat, hangyákat, csótányokat, harlekin katicákat, valamint a gyökereket megtámadó kártevőket is.

Menta

A menta az egyik leghatékonyabb természetes kártevőirtó, különösen a hangyák, legyek és szúnyogok érzékenyek rá. 

Fotó: Shutterstock

Levendula

Fotó: Shutterstock

A levendulát régen fiókokba, szekrényekbe és ládákba rakták a molylepkék elűzésére. Bár az ember orrának kellemes a levendula illata, számos rovat gyűlöli, beleértve a hangyákat, legyeket, szúnyogokat és bolhákat. Érdemes kintre és bentre is ültetni belőle.

Neked ajánljuk
Anne Sverdrup-Thygeson: Terra Insecta A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását Hányféle módon lehet egy épület zöldebb? A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője? Folytatódik a „Pihentesd a dokit” kezdeményezés
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam