2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csodanövények, melyek távol tartják a rovarokat

Nyáron érdemes nyitva hagyni az ablakokat, hiszen ilyenkor a legenyhébb szellő is igazi felüdülést jelent. A friss levegővel azonban sokszor rovarok is érkeznek; a szűnni nem akaró zümmögés pedig kifejezetten bosszantó lehet, főleg éjszaka. Bizonyos növények azonban sokat segíthetnek a „betolakodók” távol tartásában.

Bazsalikom

Fotó: Shutterstock

A bazsalikom nemcsak ízletes gasztronómiai fűszernövény, de a gazdag aromája a szúnyogokat és a legyeket is távol tartja. Ültessünk bazsalikomot kaspóba, és helyezzük el a kritikus pontokon.

Citromfű

Fotó: Shutterstock

A citromfüvet a terasz környékére is érdemes ültetni, így a szúnyogok garantáltan nem férkőznek be az életterünkbe. A citromfüvet ráadásul ezernyi finomság elkészítéséhez is fel tudjuk használni.

Krizantém

Fotó: Shutterstock

A krizantém hatékonyan elriasztja a kullancsokat, tetveket, poloskákat, kerti atkákat, hangyákat, csótányokat, harlekin katicákat, valamint a gyökereket megtámadó kártevőket is.

Menta

A menta az egyik leghatékonyabb természetes kártevőirtó, különösen a hangyák, legyek és szúnyogok érzékenyek rá. 

Fotó: Shutterstock

Levendula

Fotó: Shutterstock

A levendulát régen fiókokba, szekrényekbe és ládákba rakták a molylepkék elűzésére. Bár az ember orrának kellemes a levendula illata, számos rovat gyűlöli, beleértve a hangyákat, legyeket, szúnyogokat és bolhákat. Érdemes kintre és bentre is ültetni belőle.

Neked ajánljuk
Európában is ritka rovart találtak Nógrádban Így teleltesd át az édesburgonyát Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam