2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készül a házi légfrissítő gél

Vegyszermentes, tartós, nem ömlik ki és mennyeien finom illattal árasztja el az otthonunkat – csak néhány indok arra, hogy miért érdemes házilag elkészíteni a légfrissítő zselét. 

Mindössze négy összetevőre, keveréshez szükséges eszközökre, illetve valamilyen kisebb üvegekre, (patikából is beszerezhető) üvegcsékre van hozzá szükség.

Nulladik lépésként kellő figyelemmel és óvatossággal, hústűvel vagy szöggel ejteni kell az üvegcsék kupakján pár lyukat. Ezeken a szellőzőréseken át fog távozni az illat.

Fotó: Shutterstuck

Hozzávalók

  • 4 kis tasak zselatin
  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál só
  • 20 csepp tetszőleges illóolaj

Elkészítés

Forraljunk fel egy csészényi vizet. Kanalazzuk bele a sót, és csepegtessük bele a választott illóolajat. Alapos keverés után teljesen láthatatlanná válnak a sószemcsék. Jöhet a zselatinpor, egy csésze hideg víz kíséretében. Keverjük át lassan és finoman: ha már sűrűsödik, adagoljuk az üvegcsékbe a mixet, majd tegyük félre őket 2-3 napra, és hagyjuk teljesen besűrűsödni. Végül helyezzük rájuk az előzetesen kilyukasztgatott tetőket, és osszuk el a zselés illatosítókat a otthonunk tetszőleges pontjain.

Neked ajánljuk
Biokrumpli-kísérlet Magyarországon Saját emojit kapnak a villanyautók, de hogy milyet, az rajtad is múlhat Az arckrémek csomagolásai jól vizsgáztak Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam