2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen is csodaszép virágok díszíthetik a balkonunkat

Kedvenc nyári virágaink már javában telelnek, a balkonládáknak azonban nem kell üresen várniuk a tavaszt. Mutatjuk azokat a fagytűrő növényeket, amelyek irigylésre méltó szigetté varázsolhatják az erkélyünket. 

Méltán kedvelt téli balkonnövény a csarab, más néven erika. Norvégiából származik, nagyon jól tűri a mínuszokat, ráadásul gyógynövényként is használják húgyúti panaszokra.

Fotó: Shutterstock

A téli balkon üde színfoltjai az árvácskák, az enyhébb időben még virágoznak is. Fagytűrők, legfeljebb a kemény mínuszok ellen érdemes betakargatni a tövüket.

Fotó: Shutterstock

A díszkáposzta fodros, színes leveleivel igazán elbűvölő téli növény. Legtöbbjük ehető, bár kár lenne edényben végezniük.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Természetes tavaszi vitaminforrás: a spárga, avagy a nyúlárnyék A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának A bio-szolár ház a természetes szellőzés, a napfény és a modern kényelem találkozása Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam