2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen is csodaszép virágok díszíthetik a balkonunkat

Kedvenc nyári virágaink már javában telelnek, a balkonládáknak azonban nem kell üresen várniuk a tavaszt. Mutatjuk azokat a fagytűrő növényeket, amelyek irigylésre méltó szigetté varázsolhatják az erkélyünket. 

Méltán kedvelt téli balkonnövény a csarab, más néven erika. Norvégiából származik, nagyon jól tűri a mínuszokat, ráadásul gyógynövényként is használják húgyúti panaszokra.

Fotó: Shutterstock

A téli balkon üde színfoltjai az árvácskák, az enyhébb időben még virágoznak is. Fagytűrők, legfeljebb a kemény mínuszok ellen érdemes betakargatni a tövüket.

Fotó: Shutterstock

A díszkáposzta fodros, színes leveleivel igazán elbűvölő téli növény. Legtöbbjük ehető, bár kár lenne edényben végezniük.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Németh Lajos meteorológus véleménye a magyar mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról (videó) Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam