2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új zuhanyrózsa 30 perc alatt?

A zuhanyrózsából alig folydogál a víz, vagy nem jó irányba spricceli a vizet? A lerakódott vízkő nemcsak csúnya, hanem a zuhanyfejet is idő előtt tönkre teheti – kivéve akkor, ha bevetjük ellene a természetes házi praktikát. 

Hozzávalók: 

  • ecet,
  • zacskó,
  • befőttes gumi,
  • feleslegessé vált fogkefe.

Öblítsük le vízzel a zuhanyfejet, majd töltsünk fel ecettel egy zacskót félig, és helyezzük fel a zuhanyrózsára úgy, hogy a rózsát teljesen ellepje az ecet. Gumizzuk fel, majd várjunk fél órát. Ha letelt a fél óra, vegyük le a a zacskót, majd a zuhanyrózsát tisztítsuk át egy fogkefével. Engedjünk rá langyos vizet, majd töröljük meg egy tiszta ruhával, és készen is vagyunk.

Fotó:Shutterstock

Hatékony módszer lehet az is, ha  összekeverünk 1/2 csésze szódabikarbónát 1 csésze vízzel. A keveréket öntsük egy nagy tasakba, helyezzük a zuhanyfejre, és rögzítsük befőttes gumival. Hagyjuk így egy órán át, majd nyissuk meg a forró vizet a zuhanyrózsán, és folyassuk 30-40 másodpercen keresztül.

Neked ajánljuk
Szobanövényvédő házi praktikák (videó) Idén is sikeres volt a takarítási világnap Még több világító bringaút lesz országszerte Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam