2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így spórolhatunk a vízzel zuhanyzás közben

A Fővárosi Vízművek adatai szerint egy ember egyszeri kádban fürdés alkalmával 75-100 liter vizet használ el, zuhanyzással pedig 20-40 litert. Mutatjuk azokat a könnyen alkalmazható praktikákat, amelyekkel egyszerűen csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat. 

A felhúzható konyhai időzítőt érdemes átvinni a fürdőbe is, hiszen segíthet néhány percre szűkíteni a zuhanyozás idejét.

Sokan vannak, akik nem a mosdókagylónál, hanem a fürdéssel egybekötve, a zuhany alatt kerítenek sort a fogmosásra, ám ez egy rossz szokás, hiszen egy három-négyperces mosás alatt annyi víz távozik feleslegesen a lefolyón, hogy akár plusz egy ember is le tudna zuhanyozni.

Azt is jó tudatosítani, hogy

a tusfürdőzés, valamint a hajmosás majd -balzsamozás alatt sem szükséges a folyóvíz.

Fotó: Shutterstock

Ezekben a pillanatokban érdemes elzárni a csapot. Aki figyel erre, rengeteg vizet spórolhat.

Jó megoldás lehet a hagyományos csap és zuhanyrózsa lecserélése takarékos verziókra –  jóval kevesebb víz távozik belőlük, ugyanakkor a zuhanyzás élményét nem csorbítják.

 Ha a csere nem lehet opció, akkor érdemes beszerelni víztakarékos zuhanyadagolót a cső és a csap közé, amely ugyancsak visszafogja a rózsából távozó víz mennyiségét. 

Neked ajánljuk
Ne csak a konyhában használjuk az olívaolajat Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam