2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sötétebb lakásban is lehetnek gyönyörű szobanövényeink

Szobanövényeket gondozni kellemes kikapcsolódás, és az otthont is felüdítik a zöldellő levelek: az élmény azonban nem kizárólag azok kiváltsága lehet, akik világos lakásban élnek. Léteznek ugyanis olyan szobanövények, amelyek nem igényelnek sok napsütést. 

Anyósnyelv

Nemcsak szép, de légtisztító növényként is ismert. Télen ritkábban, nyáron gyakrabban kell locsolni. Jó vízáteresztő talajt igényel, mert gyökere könnyen rothadásnak indulhat. 

Fotó: Shutterstock

Törpebors

Látványos zöldellő, amely nem igényel sok fényt, és nem viseli meg a száraz levegő sem. A tápanyagban gazdag földet szereti, a túlöntözés azonban tönkreteheti.

Fotó: Shutterstock

Aranypálma 

Nem baj, ha nem tűz a lakásba a napfény, mivel az aranypálmának árt, ha közvetlen, erős napsugárzás éri. Elél kevésbé napos lakásban is, ám nem a legsötétebb sarokban. Földjét érdemes mindig nedvesen tartani, a túlöntözés pedig kerülendő. 

Fotó: Shutterstock

Szobai futóka

A közvetlen napsütést nem szereti, inkább szórt fényben érzi jól magát. Ha az ablaktól távolabb helyezik el, levelei ritkásabbak lesznek. Szereti a magasabb páratartalmat, ezért ideális a fürdőszobában elhelyezni. Enyhén mérgező. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Hogyan legyen szép 2022-ben is is a mikulásvirágunk? (videó) Télen két keréken? Nemsokára megnyílik az e-cargo biciklis pályázat Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam