2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Folyamatos fűtés helyett ügyes praktikákkal is melegen tarthatjuk az otthonunkat

A folyamatos fűtés – ha az nem megújuló energiával történik – nemcsak a bolygónknak, de a pénztárcánknak sem tesz jót. Szerencsére vannak olyan praktikák, amelyek segíthetnek abban, hogy a lakás melege ne vesszen el, és a beltéri hőmérséklet csúcsra járatott fűtés nélkül is kellemes maradjon.

Radiátorfólia 

Fotó: Shutterstock

A radiátoros fűtés egyik kellemetlen problémája, hogy csupán a szoba felé eső oldalának melegét élvezhetjük maradéktalanul, a hideg fal felé esőből származó hő jelentős része elvész. Ezért is érdemes bevetni a radiátorfóliát (a képen szerepel), vagy más néven hőtükörfóliát. Ez az alkalmatosság abban segít, hogy a hideg fal ne nyelhesse el a meleget, hanem az, úgymond, visszaforduljon a beltér irányába. Egy ív akár már 1000 forint alatt megvásárolható. 

HŐSZIGETELT ABLAKOK 

Fotó: Shutterstock

Ha a nyílászárók záródófelülete nem illeszkedik jól, akkor az apró réseken át beszivárog a hideg levegő.

Szerencsére a hőszigetelő ablakfólia segíthet megakadályozni, hogy a szoba az ablaküvegen át kihűljön: az ablakfólia egy áttetsző réteg, mely voltaképpen plusz egy ablaktáblát helyettesít. 

Egyszerűen, szaktudás nélkül felhelyezhető. Előzőleg vagy utólag is méretre vágható. Kétoldalas ragasztócsík segítségével kell az ablakkeret belső felére erősíteni, majd kifeszíteni. A tökéletes simításban a hajszárító melege segít. Az ablakfólia barkácsáruházakban, többféle méretben is elérhető néhány ezer forintos áron.

A fólia alig észrevehető, hatása annál inkább: az ablaküveg és a fólia között légpárna keletkezik, ami kiváló hőszigetelőként működik, ráadásul a penészesedést kiváltó páralecsapódást is megakadályozza. 

Neked ajánljuk
Így pakolj a hűtődbe! Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát Műholdas internettel akar segíteni Elon Musk a vadonban (videóval) Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam