2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Légkondi helyett...

Bár lassan vége a nyárnak, még biztosan számíthatunk idén kánikulai napokra. A mindmegette.hu összegyűjtött néhány praktikát, amelyet bevethetünk, ha nem szeretnénk légkondicionálót használni. 

A légkondicionáló nemcsak energiát fogyaszt, de sokan nem is szeretik használni kellemetlen hatásai miatt. A hőség ellen viszont valahogyan védekezni kell például az otthonunkban, ahol bevethetünk néhány egyszerű praktikát, hogy lehűtsük a levegőt. A mindmegette.hu cikkéből kiderül, hogy az éjszakai szellőztetést többféle módon is hatékonyabbá tehetjük, hogy például a szőnyegek is melegíthetik a lakást, de az is, hogyan segíthet a hűvösebb hőmérséklet elérésében egy tál jég, az elektromos eszközök kikapcsolása vagy a főzési szokásaink ideiglenes megváltoztatása. 

Egy tál jég az asztalon segíthet lehűteni a szoba levegőjét.  Fotó: Pixabay, Hans Braxmeier
Neked ajánljuk
Óriási aszály van Kenyában Jót tesz a szőlőpor Új korszak kezdődik a bécsi közösségi közlekedésben Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: mindmegette.hu
Vissza
Hírfolyam