2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vértezd fel magad néhány trükkel, hogy kevesebb energiával védekezhess a közelgő őszi hideg ellen!

A fűtési szezon a lakások rossz szigetelésével párosulva egyet jelent a kiugróan magas rezsivel és a terjedelmes karbonlábnyommal. Ha nincs lehetőséged az otthonod energiahatékonyságán felújítással javítani, az ősz közeledtével érdemes megfogadnod ezeket a pénztárca- és klímabarát trükköket.

A legegyszerűbb módszer, amennyiben van rá lehetőségünk, hogy télen tekerjük le a fűtést. Pár fok különbség még nem fog hidegérzetet nyújtani, de sokat jelenthet a számla szempontjából – mutat rá a rent.com nyomán a Pénzcentrum.

  • Amikor nem vagyunk otthon, a bojlert is lekapcsolhatjuk, hogy ne melegítse a vizet feleslegesen.
  • Rendezzük el lakásunkat úgy, hogy a radiátort ne takarja bútor: így szabadon áramolhat a meleg.
  • Amennyiben az ablakunk régi és szelel, sötétítő függönyökkel zárhatjuk ki a kinti hideget.
  • A nyílászárók állapota igen fontos, ha környezettudatosságról és rezsiről van szó. Alaposan nézzük meg, mennyire zár az ajtó, az ablak. Amennyiben úgy látjuk,hogy régi nyílászáróink nem szigetelnek eléggé, úgy akár öntapadós szigeteléssel vagy megfelelő párnákkal is megakadályozhatjuk, hogy szökjön a meleg.
  • A radiátor mögé helyezett alumíniumfólia is segít a meleget a szobába sugározni.
  • Télen a levegőt nedvesen tartva szintén melegebb lehet a lakásunk, azonban figyeljünk oda, hogy ez ne okozzon penészedést.
Neked ajánljuk
Klímavédelmi járulékkal ösztönözné az ingatlanok felújítását Németország Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam