2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vértezd fel magad néhány trükkel, hogy kevesebb energiával védekezhess a közelgő őszi hideg ellen!

A fűtési szezon a lakások rossz szigetelésével párosulva egyet jelent a kiugróan magas rezsivel és a terjedelmes karbonlábnyommal. Ha nincs lehetőséged az otthonod energiahatékonyságán felújítással javítani, az ősz közeledtével érdemes megfogadnod ezeket a pénztárca- és klímabarát trükköket.

A legegyszerűbb módszer, amennyiben van rá lehetőségünk, hogy télen tekerjük le a fűtést. Pár fok különbség még nem fog hidegérzetet nyújtani, de sokat jelenthet a számla szempontjából – mutat rá a rent.com nyomán a Pénzcentrum.

  • Amikor nem vagyunk otthon, a bojlert is lekapcsolhatjuk, hogy ne melegítse a vizet feleslegesen.
  • Rendezzük el lakásunkat úgy, hogy a radiátort ne takarja bútor: így szabadon áramolhat a meleg.
  • Amennyiben az ablakunk régi és szelel, sötétítő függönyökkel zárhatjuk ki a kinti hideget.
  • A nyílászárók állapota igen fontos, ha környezettudatosságról és rezsiről van szó. Alaposan nézzük meg, mennyire zár az ajtó, az ablak. Amennyiben úgy látjuk,hogy régi nyílászáróink nem szigetelnek eléggé, úgy akár öntapadós szigeteléssel vagy megfelelő párnákkal is megakadályozhatjuk, hogy szökjön a meleg.
  • A radiátor mögé helyezett alumíniumfólia is segít a meleget a szobába sugározni.
  • Télen a levegőt nedvesen tartva szintén melegebb lehet a lakásunk, azonban figyeljünk oda, hogy ez ne okozzon penészedést.
Neked ajánljuk
Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak A fenntartható étkezéssel nemcsak a kibocsátásunk csökkenne, de a megkötött szén-dioxid mennyisége is nőhetne Adhatsz még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam