2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kerti munkák során is hasznos, ha van kéznél szódabikarbóna

Kertünk sok gondoskodást igényel. Az olcsó, könnyen beszerezhető és sokoldalú szódabikarbóna nem csupán a benti háztartási munkákban jelent remek környezetkímélő segítséget, de meglepő dolgokra képes a kertben is. 

Remek kéztisztító

Benedvesített kezünkről egyéb tisztítószerek helyett szódabikarbónával is ledörzsölhetjük a piszkot egy kiadós kerti munka után. 

Lisztharmat ellen

A lisztharmat súlyos problémákat okoz a kertekben. Ennek enyhítésére is jó megoldás lehet a szódabikarbóna: keverjünk jól össze 1 evőkanál szódabikarbónát 4 liter vízzel, 1 evőkanál étolajjal és 1 evőkanál környezetbarát folyékony mosogatószerrel, majd töltsük kézi permetezőbe. A permetezést érdemes hetente megismételnünk. 

Fotó: Pixabay/Free-Photos

Gátolja a gyomosodást

A járdalapok, térkövek közötti résekbe szórt szódabikarbóna elpusztítja az ott kihajtott gyomféléket, és megakadályozza az újak növekedését.

Elárulja a talaj pH-értékét

Nedvesítsük meg a talajt, majd szórjunk rá egy kis szódabikarbónát. Ha a szódabikarbóna pezseg, a talaj savas kémhatású, pH-értéke 5 alatti.

A szódabikarbóna jótékony kerti felhasználási lehetőségei itt nem állnak meg. A Hobbikert weboldalán további remek praktikák találhatók a témában. 

Neked ajánljuk
Tévhit, hogy együtt kell használni a szódabikarbónát és az ecetet Takaríts tisztítószerek nélkül! – A szóda ereje (videó) Fűszerkeveréket, fűszersót házilag is készíthetsz magadnak! Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam