2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat

Kamaszkorunkban a pattanások ellen, később a szemölcsök vagy akár a körömgomba ellen vethetjük be, jól ismert a fertőtlenítő, gomba- és baktériumölő hatása, és sokak szerint kellemes az illata, így textilparfümnek, általános tisztítószernek vagy kézfertőtlenítő adaléknak sem utolsó. És még a rovarokat is távol tartja!

Igen, ez a teafaolaj. A joy.hu 8 képből álló galériába gyűjtötte, hányféle praktikus háztartási felhasználási módja van ennek az ezerarcú illóolajnak. 

Annyit fűznénk hozzá az óvatosság jegyében, hogy a hígítatlan illóolajat közvetlenül sose cseppentsük a bőrünkre vagy hajunkra, fejbőrünkre. Bár a HáziPatika.com cikke szerint pattanások és szemölcsök esetében ebben a kérdésben megengedőbbek lehetünk, de alapvetően használjuk inkább az illóolaj hígított változatát – az irritáció elkerülése érdekében. A praktikákat összegyűjtő oldal több receptet is kínál ehhez.

A teafa lombozata és virága Fotó: Geoff Derrin/Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/

Sőt, mivel a bőrbe eleve nem könnyen jutnak be a hatóanyagok, még jobb, és főként biztonságosabb, ha szépészeti vagy gyógyászati célokra teafaolajat is tartalmazó, gyógyszertárban vagy speciális szakboltban beszerezhető gyógykozmetikumot választunk.

A HáziPatika.com útmutatója arra is felhívja a figyelmet, hogy a teafaolaj nem kerülhet a szájba, a száj közvetlen közelébe, sem pedig a szemekbe.

Emellett fontos, hogy a kézmosónkhoz adagolt teafaolaj lehet kellemes és a hatást fokozó adalék, de ne feledkezzünk meg arról, hogy szinte teljes védelmet csak az alapos kézmosás, amennyiben erre nincs lehetőségünk, akkor pedig egy igazolt hatású kézfertőtlenítő gél tud nyújtani a vírusok, gombák és baktériumok ellen.

Ezeket szem előtt tartva ide kattintva bátran lapozgatható a joy.hu teafaolajos ötletbörzéje.

Neked ajánljuk
Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: joy.hu
Vissza
Hírfolyam