2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát

Azzal, ha a ruháinkra vigyáznunk, óvjuk a környezetet is. Nemcsak arra érdemes figyelnünk ennek érdekében, hogy tartós alapanyagból készült, időtálló darabokkal töltsük meg a szekrényünket, hanem arra is, hogy megfelelő körültekintéssel tisztítsuk őket. 

Következzék néhány egyszerű, ám annál hasznosabb tanács, amely segít abban, hogy ruháink minél tovább megőrizzék eredeti minőségüket:

  • Kerüljük a vegyszeres tisztítást! A vászon-, a gyapjú- és a selyemanyagokra
    mindenképpen érdemes kímélő mosószert használni. 
  • Használjunk mosózsákot, különösen a finomabb daraboknál, így elkerülhetjük, hogy mosás közben a dob vagy épp egy másik ruha kárt tegyen a kedvenc felsőnkben.
  • Ne essünk túlzásba a mosószerrel! A túl sok mosószer maradványokat hagyhat a ruhákon, merevnek és karcosnak érezhetjük őket mosás után, ráadásul elhalványíthatja a színüket is.
  • Nem kell mindig a hosszú program! A legtöbb esetben elég átfuttatni a ruhákon egy rövidebb, kímélő programot.
  • Jobb a hideg, mint a meleg: a hideg víz jóbarátja a mosásnak, hiszen kevésbé koptatja a szöveteket, mint az extra meleg víz, amitől összemehet vagy épp kinyúlhat a ruhadarab.
Fotó: Pixabay/JayMantri
Neked ajánljuk
A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam