2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Otthonfrissítés felújítás helyett egyszerű praktikákkal

A tavasz közeledtével sokan érezzük úgy, hogy otthonunkat is fel kell ráznunk téli álmából. Egy lakásfelújítás azonban nem csupán költséges dolog, de sok hulladékkal is jár. Van persze, amikor elkerülhetetlen a teljes renoválás, de van, amikor néhány egyszerű trükk is elég a lakás megújításához. 

Falradír

A falradír (más néven faltisztító csodaszivacs) remek megoldás abban az esetben, ha a szobák fala csak helyenként, például a kapcsolók körül van elkoszolódva. A számos helyen kapható szivacs használata nagyon egyszerű: miután benedvesítettük, óvatosan nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, és töröljük át vele a koszos falrészt. Éppen úgy működik, mint egy radír, használat közben kopik.  

Parkettatömítő

A faparketta az idő múlásával a száradás következtében sokszor zsugorodni kezd, így rések keletkeznek az elemek között. A parkettacsere helyett ilyenkor remek megoldás a a különböző színekben kapható parkettatömítő: nyomjuk a résekbe, simítsuk el egy spaklival, és hagyjuk megkötni. Ha a tömítés után még fénylő védőréteggel is ellátjuk a parkettát, éveket nyerhetünk az újracsiszolásig. 

Fugafelújító festék

A fürdőszobai vagy konyhai fugákat is felfrissíthetjük egy olcsó praktikával: sokféle színben kaphatunk felújító festéket, sőt a még egyszerűbb használat érdekében választhatunk fugafelújító tollat is.

Fotó: Pixabay/tookapic
Neked ajánljuk
Így pakolj a hűtődbe! A épületek zöld felújításáról tartanak workshopot Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: otthonlap.hu
Vissza
Hírfolyam