2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízfoltos lett a fabútor? Van egyszerű és gyors megoldás

Sokak számára tud nagy bosszúságot jelenteni, amikor egy pohár nyomot hagy egy faasztalon, vagy egy váratlan esőzésben megázik a kerti bútor. Szerencsére több gyors és egyszerű megoldás is létezik a problémára – elég, ha van kéznél hajszárító, vasaló vagy szódabikarbóna. 

  • A nem túl makacs foltokat hajszárítóval is eltüntethetjük. Tartsuk a hajszárítót a folt fölé alacsony fokozatra állítva, és szárítsuk, míg a víznyom teljesen el nem tűnik.
  • Vasalót is használhatunk a foltok eltüntetésére: helyezzünk a foltra egy fehér textildarabot, majd a vasalót a legalacsonyabb fokozatra állítva, azt folyamatosan mozgatva vasaljuk át többször az anyagot. Rendszeresen emeljük fel a rongyot, és ellenőrizzük a foltot. Vigyázzunk, semmiképpen ne használjunk gőzfunkciót.
  • Foltprobléma esetén a szódabikarbóna is nagy segítségünkre lehet: egy evőkanálnyit keverjünk össze egy teáskanál vízzel, majd a kencével dörgöljük be a foltot. Hagyjuk megszáradni, majd töröljük le.  
Fotó: Pixabay/Pexels
Neked ajánljuk
Így tisztítsd a kávéfőzőt vegyszerek nélkül Az erdők és a szén-dioxid-trágyázás Okosparkolás a budapesti P+R-ekben Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam