2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hasznos tisztítószer az ecet – de nem minden esetben

Napjaink fenntartható, zöld háztartásának alapvető kelléke az ecet. Olcsó, népszerű és sokoldalú tisztítószer, amely számos háztartási helyzetben jelent nagy segítséget. Néhány konyhai eszköz kapcsán azonban jobban járunk, ha más tisztítószert választunk. 

  • Ne használjunk ecetet mészkő, gránit- vagy márványfelületen, mert megmarhatja a kő felszínét, nehezen vagy egyáltalán nem eltüntethető nyomokat hagyva maga után. 
  • A mosogatógép tisztításakor is érdemes nagyon óvatosan bánni az ecettel, mert idővel kikezdheti a gumi és a műanyag alkatrészeket.
  • A keményfa felületeknek sem nagy barátja az ecet. Idővel az erős sav lemarhatja a konzerváló réteget a fa felületéről, így a padló vagy munkapad fénytelenné és szürkévé válhat.
  • A késeket sem érdemes ecettel tisztítanunk, mert a penge felületén elindíthatja a korróziót, így rozsdásodást okozhat. 
Fotó: Pixabay/congerdesign
Neked ajánljuk
Így tisztítsd a kávéfőzőt vegyszerek nélkül A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) Metrózni fejedelmi élmény Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam