2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meglepő módszer: víz helyett jéggel öntözzük a kényes orchideát

Az összes otthon nevelgetett virág közül talán az orchidea az, amelybe még a tapasztalt kertésznek is beletörik a bicskája. Az elegáns trópusi növény ugyanis viszonylag nehezen tűri a hirtelen változásokat, legyen szó fényről, hőmérsékletről vagy nedvességről. A gardenista.hu rátalált az orchidea egy új öntözési megoldására.

A módszer egész egyszerűen annyi, hogy víz helyett jégkockákkal végezzük el az öntözést. Mivel trópusi virág, az orchidea nincsen túlságosan hozzászokva a jeges körülményekhez, ezért elsőre nem tűnhet jó ötletnek a jéggel öntözés.

Azonban az Ohiói Állami Egyetem és a University of Georgia szakemberi által elvégzett kutatás kimutatta, hogy a növények ugyanúgy reagálnak a sima vízre és az azonos mennyiségű jégre is.

Fotó: Getty Images

A módszer tehát működik, ráadásul szinte teljesen kizárja a túlöntözés veszélyét.

Hogyan öntözzünk jéggel? Helyezzünk minden héten három átlagos méretű jégkockát az orchideánk táptalajára. Ügyeljünk arra, hogy a jég ne érintkezzen közvetlenül a szárral, levelekkel vagy a gyökérzettel.

Miután szépen lassan elolvad a jég, a víz egyenletesen szétoszlik a földben, nem hűti le azt, és nem is csorog ki alul. Minden egyes csepp nedvességet a növényünk kap meg.

Neked ajánljuk
Így tisztítsd a kávéfőzőt vegyszerek nélkül Pollenhelyzet az év 8 hónapjában (infografika) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: gardenista.hu
Vissza
Hírfolyam