2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így kergethetjük el könnyen a szúnyogot!

Közelednek a meleg esték, szélesre tárt ablakokkal – és velük együtt a szúnyogok, amik igencsak meg tudják keseríteni a pillanatokat. Nem csupán a csípésük kellemetlen, de betegségeket is terjeszthetnek. Néhány egyszerű praktikával azonban könnyen szúnyogmentes estét varázsolhatunk magunknak. 

Visszatartja őket a vanília

A szárnyas vérszívók nemigen szeretik a vanília illatát: szerezzünk be vaníliakivonatot, egy kanálnyit keverjünk el belőle egy kis tálkányi vízben, majd a tálkát helyezzük abba a helyiségbe, melyet szúnyogmentesíteni szeretnénk.

Nem szeretik a szegfűszeget

Törjük porrá a szegfűszeget, majd a port töltsük kisebb gézzacskókba, és függesszük fel a lakás szúnyogosabb pontjaira. Ha szeretnénk, a szegfűszeg hatását megtámogathatjuk narancsillatú illóolaj párologtatásával is. 

Citromfüvet és borsmentát az ablakpárkányra

Szintén hatékony módja a szúnyogok távol tartásának, ha gyógynövényeket tartunk az ablakpárkányunkban. Citromfű, borsmenta, kamilla, bazsalikom, oregánó, rozmaring, babér, levendula – egyik sem a szúnyogok barátja.

Fotó: Pixabay/PhotoshopTofs
Neked ajánljuk
A sokhasznú mézontófű (videó) Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás? A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: hogyansporoljunk.hu
Vissza
Hírfolyam