2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így tisztítsd a kávéfőzőt vegyszerek nélkül

Jég és só vagy citromlé segítségével egyszerűen, vegyszerek nélkül is megtisztíthatjuk a kávéfőzőnket – a femina.hu cikkéből kiderül, hogyan.

A jó kávé egyik titka a tiszta kávéfőző Fotó: Pixabay

A kávéfőzők, ha rendszeresn használjuk őket, időről időre igénylik az alapos tisztítást, ami nemcsak higiéniai szempontból fontos, de a kávé ízének is jót tesz. A boltokban kapható tiszitószerek gyakran vegyszereket is tartalmaznak, és általában valamilyen csomagolásban, gyakran műanyag flakonban vásárolhatjuk meg őket. Éppen ezért több szempontból is érdemes házi praktikákat alkalmazni. Akkor is létezik környezetbarát megoldás, ha valaki nem kedveli a nem túl jó illatú ecetet. 

Az egyik a só-jég keveréke: zúzott jeget keverjünk össze sóval, töltsük a gépbe, és pár perc után indítsunk el egy sima lefőzést, amelyet aztán még kétszer ismételjünk meg. Ugyanez az eljárás működik só és jég helyett szűrt citromlé és víz keverékével is. 

Neked ajánljuk
Nem kell hozzá vegyszer! Nem kell hozzá vegyszer! Hatalmas mennyiségű víz raktározódott el az Antarktisz alatt Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam