Így pakolj a hűtődbe!
Házi praktikák
2022. május 15.
A Tudatos Vásárlók Egyesülete szerint a jól szervezett hűtő elengedhetetlen annak érdekében, hogy megelőzzük a különböző baktériumok elszaporodását, és a jó pakolással spórolhatunk is. Fontos az optimális, 3 és 5 Celsius-fok közötti hőmérséklet biztosítása, és az sem mindegy, hogy melyik terméket milyen hidegre hűtjük.
Egy 2012-es, az Európai Unió országaiban elvégzett kutatás szerint az ételhulladék mintegy 53 százaléka a háztartásokból származik.
Ha azonban módszeresen pakoljuk meg a hűtőszekrényünket, és rendszeresen ellenőrizzük annak tartalmát, idejében felhasználhatjuk lejáratközeli alapanyagainkat, és még megromlás előtt elfogyaszthatjuk ételeinket.
Így csökkenthetjük a szemétbe kerülő étel mennyiségét, ezzel együtt a havi, élelmiszerre fordított kiadásainkat is – írja a velvet.hu.

Nem mindegy, hogyan pakolunk a hűtőbe Fotó: EXTREME-PHOTOGRAPHER/E+/Getty Images
Felső polc:
- Fogyasztásra kész élelmiszerek, amelyek nem igényelnek további hőkezelést, főzést. Például: felvágottak vagy főtt ételek maradékai.
Középső polc(ok):
- Tejtermékek, például kemény sajtok és joghurtok.
- Tojás, a saját dobozában tartva.
Alsó polc:
- Elkészítésre váró nyers hús, hal.
Fiókok:
- Zöldségek, saláták és gyümölcsök.
- Friss fűszernövények.
Az ajtó polcai:
- Üdítők, lekvárok és befőttek.
- Vaj és puhább sajtok.
Neked ajánljuk
Vissza
Hírfolyam