2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így pakolj a hűtődbe!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete szerint a jól szervezett hűtő elengedhetetlen annak érdekében, hogy megelőzzük a különböző baktériumok elszaporodását, és a jó pakolással spórolhatunk is. Fontos az optimális, 3 és 5 Celsius-fok közötti hőmérséklet biztosítása, és az sem mindegy, hogy melyik terméket milyen hidegre hűtjük.

Egy 2012-es, az Európai Unió országaiban elvégzett kutatás szerint az ételhulladék mintegy 53 százaléka a háztartásokból származik.

Ha azonban módszeresen pakoljuk meg a hűtőszekrényünket, és rendszeresen ellenőrizzük annak tartalmát, idejében felhasználhatjuk lejáratközeli alapanyagainkat, és még megromlás előtt elfogyaszthatjuk ételeinket.

Így csökkenthetjük a szemétbe kerülő étel mennyiségét, ezzel együtt a havi, élelmiszerre fordított kiadásainkat is – írja a velvet.hu.

Nem mindegy, hogyan pakolunk a hűtőbe Fotó: EXTREME-PHOTOGRAPHER/E+/Getty Images

Felső polc:

  • Fogyasztásra kész élelmiszerek, amelyek nem igényelnek további hőkezelést, főzést. Például: felvágottak vagy főtt ételek maradékai.

Középső polc(ok):

  • Tejtermékek, például kemény sajtok és joghurtok.
  • Tojás, a saját dobozában tartva.

Alsó polc:

  • Elkészítésre váró nyers hús, hal.

Fiókok:

  • Zöldségek, saláták és gyümölcsök.
  • Friss fűszernövények.

Az ajtó polcai:

  • Üdítők, lekvárok és befőttek.
  • Vaj és puhább sajtok.
Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: velvet.hu
Vissza
Hírfolyam