2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell hozzá vegyszer!

Egy kevés forró vízzel sok feladatot elvégezhetünk a háztartásban és a ház körül. A forró víz tisztító és zsíroldó hatása mellett fertőtlenít is. Ráadásul olcsóbb, mint bármelyik rámenősen reklámozott készítmény. De kezünk védelme érdekében érdemes belebújni egy pár extra erős háztartási gumikesztyűbe!

A létező legzöldebb módszer, ha nem használsz vegyszereket – írja a 365.reblog.hu, hogy aztán parádés áradatát vonultassa fel annak a millió plusz egy problémának, amelyek megoldására tökéletesen megfelel némi forró víz.

Mi ezek közül válogattunk ki néhányat.

Dugulás oldására

A mosogató lefolyója gyakran eldugul a zsíros szennyeződésektől. A zsírdugó lazítására alkalmas a forró víz. De vigyázat: akinek műanyag szifonja és szennyvízcsöve van, az ne öntsön lobogó forró vizet a lefolyóba! Ezek a műanyag elemek ugyanis csak 60 Celsius-fokig bírják a hőterhelést.

Folttisztításra

Míg az emberi fehérjét tartalmazó foltokat (például a vérfoltot) csak hideg vízzel szabad megpróbálni eltávolítani, addig a legtöbb gyümölcsfolt prímán kijön egy kis forró víztől. Ilyen a málna, az áfonya, a szeder, a szamóca vagy eper, a dinnye és a szőlő, illetve az ezekből készült gyümölcslé és lekvár is.

Nem kell mindenhez vegyszer, sokszor tökéletes megoldást jelent egy kis forró víz Fotó: okeykat fotója az Unsplashen

Orrdugulás ellen

Akár allergia, akár megfázás miatt dugult be az orrunk, a forró vizes gőzölés csodákra lehet képes. De óvatosan: nehogy a felszálló forró gőz megégesse az arcunkat!

A vágódeszka fertőtlenítésére

A konyhai vágódeszkát legalább hetente érdemes fertőtleníteni. Erre a feladatra ideális a forró víz, amely a fa vágódeszkának nemcsak a felületét fertőtleníti, hanem behatol a rostok közé is. Egy kis citromlével is átdörgölhetjük utána a deszkát.

Konyhai szagtalanításra

Szörnyű, amikor a finom étel elkészítése után kellemetlen szagok terjengenek a lakásban. Ha egy nagy lábosban vizet forralunk, és bele egy-két karika citromot, mentalevelet, egész rúd fahéjat, szegfűszeget vagy ánizst hajítunk, esetleg fertőtlenítő hatású rozmaring- vagy eukaliptusz-illóolajat cseppentünk, a pára az egész lakásban semlegesíti a szagokat.

A további tippekért érdemes a 365.reblog.hu gyűjtésére kattintani. És ne feledjük, a  forró vízzel óvatosan és felelősen kell bánni!

Neked ajánljuk
Használják az ügyfelek a GRÁNIT Bank Öko Kalkulátorát A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam