2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Magyarország superfoodjai

A helyi, szezonális bioélelmiszerek fogyasztása nemcsak a saját egészségünk és ízlelőbimbóink szempontjából jó választás, hanem a helyi gazdaság fejlesztése és az élelmiszer-kilométerek csökkentése miatt – vagyis környezetvédelmi szempontból – is fontos.

A főleg importált alapanyagokra alapozott étrend akár négyszer annyi üvegházhatású gáz kibocsátásával járhat, mint az elsősorban helyi élelmiszerekből álló! Ráadásul sokszor az aktuálisan trendi „superfood”-ok jóval drágábbak is, mint hazai versenytársaik, ezért a lokális beszerzéssel spórolhatunk is – írja a Recity.hu

Magyarországon is bőven akadnak szuper alapanyagok, sőt, sok közülük kenterbe veri divatos „ellenfeleit” is!

Neked ajánljuk
WWF-menü az étlapon Megrohanták Torinóban a magyar pavilont Műanyag palackok helyett ehető buborékokban tároljuk majd az ásványvizet A sarki jég fehérjét a burjánzó planktonok kékeszöldje válthatja fel Számít, mit eszel!
Tovább a forrásra: Recity
Vissza
Hírfolyam