2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Magyarország superfoodjai

A helyi, szezonális bioélelmiszerek fogyasztása nemcsak a saját egészségünk és ízlelőbimbóink szempontjából jó választás, hanem a helyi gazdaság fejlesztése és az élelmiszer-kilométerek csökkentése miatt – vagyis környezetvédelmi szempontból – is fontos.

A főleg importált alapanyagokra alapozott étrend akár négyszer annyi üvegházhatású gáz kibocsátásával járhat, mint az elsősorban helyi élelmiszerekből álló! Ráadásul sokszor az aktuálisan trendi „superfood”-ok jóval drágábbak is, mint hazai versenytársaik, ezért a lokális beszerzéssel spórolhatunk is – írja a Recity.hu

Magyarországon is bőven akadnak szuper alapanyagok, sőt, sok közülük kenterbe veri divatos „ellenfeleit” is!

Tovább a forrásra: Recity
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról A fenntartható fejlődéshez fenntartható vágyak kellenek A fenntarthatósági világranglista második helyén végzett a Magyar Telekom A fogadalmak szépek A kínai importtilalom hatására világszerte felhalmozódóban van a műanyagszemét