2018. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Magyarország superfoodjai

A helyi, szezonális bioélelmiszerek fogyasztása nemcsak a saját egészségünk és ízlelőbimbóink szempontjából jó választás, hanem a helyi gazdaság fejlesztése és az élelmiszer-kilométerek csökkentése miatt – vagyis környezetvédelmi szempontból – is fontos.

A főleg importált alapanyagokra alapozott étrend akár négyszer annyi üvegházhatású gáz kibocsátásával járhat, mint az elsősorban helyi élelmiszerekből álló! Ráadásul sokszor az aktuálisan trendi „superfood”-ok jóval drágábbak is, mint hazai versenytársaik, ezért a lokális beszerzéssel spórolhatunk is – írja a Recity.hu

Magyarországon is bőven akadnak szuper alapanyagok, sőt, sok közülük kenterbe veri divatos „ellenfeleit” is!

Tovább a forrásra: Recity
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
(Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról 7 dolog, amit meg kell tennünk, ha nem akarjuk tönkretenni a Földet 8 meghatározó üzleti és fenntarthatósági trend 2018-ra A börtön ablakába mégis besüt a nap? Az Alcatraz zöldenergiával üzemelő múzeummá változott