2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Forró csokoládé maradék Mikulás-csokiból

Akik voltak olyan szerencsések, hogy sok csokimikulást találtak Mikuláskor a cipőjükben, forró csoki formájában érhetnek a csokievés végére karácsonykor vagy a hideg téli napokon, az alábbi recept szerint.

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

6 dl tej

3 dl tejszín

20 dkg csokoládé

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet öntsük össze egy lábosban, és kezdjük melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvasszuk fel. (Az edény alja ne érjen a vízbe, mert megég a csoki.) A megolvadt csokoládét folyassuk át a meleg tejszínes tejhez, és addig keverjük, míg a csoki felolvadva krémes állagot nem kap.

Tovább a forrásra: eteltcsakokosan.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup „Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét” 10 éves a Bélaműhely 2024-től jöhet a kötelező otthoni komposztálás az Európai Unióban A 10 legjobb étel hideg időben