2018. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Forró csokoládé maradék Mikulás-csokiból

Akik voltak olyan szerencsések, hogy sok csokimikulást találtak Mikuláskor a cipőjükben, forró csoki formájában érhetnek a csokievés végére karácsonykor vagy a hideg téli napokon, az alábbi recept szerint.

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

6 dl tej

3 dl tejszín

20 dkg csokoládé

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet öntsük össze egy lábosban, és kezdjük melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvasszuk fel. (Az edény alja ne érjen a vízbe, mert megég a csoki.) A megolvadt csokoládét folyassuk át a meleg tejszínes tejhez, és addig keverjük, míg a csoki felolvadva krémes állagot nem kap.

Neked ajánljuk
Veszélyeztetett élelmiszerek, melyek eltűnhetnek az asztalunkról A csokoládé karbonlábnyomát vizsgálták brit kutatók Az élelmiszeripar kedvence, az esőerdő ellensége: a pálmaolaj A jégkorszakoktól a globális felmelegedésig: amikor az éghajlat írja a történelmet Cipzáras cifraságok
Tovább a forrásra: eteltcsakokosan.hu
Vissza
Hírfolyam