2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kenyér egyszerűen, lélekkel

Van egy pékség Budapesten a Bécsi úton, ahol a kenyereket hazai, minőségi, ökológiai gazdálkodásból származó (vegyszermentes) lisztből, adalékanyagok hozzáadása nélkül, természetes kovásszal készítik. A Pipacs Pékség alapítói külföldön tettek szert a tudásra a kenyérsütés hagyományos, kézműves eljárásairól.

„Amikor elkezdtük kidolgozni a pékség megvalósításának tervét, egy dologban teljes mértékben egyetértettünk: csak bio (vegyszermentes) alapanyagokkal akartunk dolgozni. Ennek több oka van: a mezőgazdasági vegyszerhasználat súlyos mértékben károsítja a természetes ökoszisztémákat, a vizeket, a termőtalajt, és nem csak ezeket: a gazdálkodó egészségét, a terményt és végül az embereket is, akik elfogyasztják ezeket az élelmiszereket, közvetve vagy közvetlenül, de folyamatosan mérgezi. Ezzel ellentétben az ökologikus gazdálkodásból származó termékekben nincs szermaradvány, nem zsigerelik ki a termőföldet, összhangban vannak a természetes ökoszisztémákkal és nem csak hogy nem mérgezik a velük kapcsolatba kerülő embereket, de egészséges, vitaminokban, ásványi anyagokban és mikrotápanyagokban gazdag élelmiszereket jelentenek. Mi azt gondoljuk, hogy ez az egészséges élet lehetőségének egyik meghatározó tényezője” – olvasható a Pipacs Pékség bemutatkozásában.

Arról, hogy a pékség alapítói hogyan jutottak el ezen céltudatos hivatásukig és a bolt megnyitásáig, a YouTube-on látható videóból derül ki még több.

Tovább a forrásra: pipacspekseg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
10 lépés a fenntartható élelmiszer-fogyasztás felé 2024-től jöhet a kötelező otthoni komposztálás az Európai Unióban 3D-nyomtatással készülő sajtok A 10 legjobb étel hideg időben A franciák büntetnek, az olaszok pakolnak, hogy ne legyen élelmiszer-hulladék